Foursquare vernieuwd iPhone

Foursquare totaal vernieuwd: vind de leukste restaurants

Foursquare is totaal vernieuwd en biedt aanraders voor uit eten gaan bij ontbijt, lunch, brunch en diner. De app kent je eigen voorkeuren.

Foursquare vernieuwd iPhoneFoursquare heeft z’n eerder aangekondigde nieuwe weg ingeslagen. De dienst heeft niks meer met ‘inchecken’, vrienden en ‘burgemeester van een plek zijn’ te maken. De nieuwe applicatie is erop gericht je op elk moment van de dag leuke aanraders te geven. De leukste tentjes om te lunchen, te brunchen, te dineren of een kop koffie te drinken. Foursquare kruipt met beoordelingen en tips van andere gebruikers in de buurt van TripAdvisor, Google Maps en Yelp. Maar er is een troef: Foursquare denkt altijd aan je voorkeuren.

Foursquare 8De nieuwe indeling van het nieuwe Foursquare is helder. De openingspagina bestaat uit een zoekbalk voor alles waar je naar wilt zoeken in de buurt en suggesties voor de verschillende maaltijden op een dag. Daaronder kan je direct kiezen uit alle aanraders van andere gebruikers, of aanraders op basis van je eigen smaak. Die schaaf je bij met een knop linksboven, waarop je eigen wensen op allerlei vlakken ingeeft. Zit je graag buiten? Hou je van Japans? Ben je niet bang om te experimenteren? Het is verreweg de belangrijkste informatie die je invoert in de app, anders dan de profielinformatie op de vierde en laatste navigatieknop. Foursquare heeft een overtuigend verleden als het op aanbevelingen aankomt, dus je hebt een aardige kans dat je tentjes krijgt voorgeschoteld die echt op je wensen zijn afgestemd.

Gewichtige tips

Wie een account aanmaakt, staat het ook vrij om zelf oordelen en tips over restaurants achter te laten, zoals het Foursquare al jaren betaamt. Met meer dan 55 miljoen tips geplaatst dor de 45 miljoen gebruikers, zijn bruikbare tips allerminst uitgesloten. Maar Foursquare zet in op nog veel meer. Tips zijn gewichtiger geworden. Met de derde knop onderin geef je aan welke steekwoorden jij bij een restaurant vindt passen en voer je een omschrijving in. Bij eetgelegenheden zie je aan een gele ster welke tips door experts zijn gegeven – een status waar je zelf ook naartoe kan werken door veel likes te krijgen op je tips. Met de Here-pagina zie je snel tips over de plek waar je nu bent.

Foursquare restaurant beoordeling Foursquare in het nieuw

Tips van gebruikers worden gebundeld op de Tips-pagina, en daar scoort Foursquare punten. Zo zoek je niet op ‘leuk eettentje in de buurt’, maar op specifieke tips in de omgeving. Dáár heeft de pizza een heerlijk knapperige bodem, dáár drink je koffie voor een euro na. Het is een soort verrassingsfilter, gesorteerd op accounts die je volgt en waarmee je bevriend bent: je stapt niet op de plek af met de hoogste waardering, maar gaat af op een tip die leuk of bijzonder is.

Foursquare overzicht Groningen Foursquare voorkeuren doorgeven

TripAdvisor als grootste gevaar

TripAdvisor restaurant beoordeling iPhoneNu de koers is omgegooid naar pure omgeving-ontdekker, staat de applicatie tegenover de indrukwekkende database van de toeristische applicatie TripAdvisor (afgebeeld). Daarop beschrijven, fotograferen en beoordelen gebruikers wereldwijd al geruimde tijd eetgelegenheden (en hotels). De database is verspreider dan Yelp (dat in grote gedeelten van Europa geen resultaten biedt) en uitgebreider dan Google Maps. Wie de database van TripAdvisor kent, weet dat gebruikers veel hoge scores toekennen, maar de app biedt daar allerlei algoritmes voor. Zo zie je per locatie alsnog goed welke tentjes geliefd zijn. Dat maakt op dit moment dat de database van TripAdvisor uitgebreider en bruikbaarder aanvoelt dan Foursquare, waar de tips van gebruikers vaak alleen het Wi-Fi-wachtwoord van een tentje behelzen. Zoeken op losse tips van anderen en zoeken op persoonlijke voorkeuren zijn twee bijzonderheden aan het nieuwe Foursquare, en de app zal ze nodig hebben.

Teleurgestelde oude garde

Dit voorjaar kondigde Foursquare aan dat de oude app in twee nieuwe apps zou opsplitsen. Met Swarm kan je inchecken in gebouwen en op plekken en zo je locatie delen met vrienden. Foursquare is nu dus de applicatie voor aanbevelingen in de buurt geworden, maar werd recent al voorzien van een update om deze stap voor te bereiden. Vanaf begin juli wordt je vanuit ‘4sq’ doorgestuurd naar Swarm als je wilt inchecken, zoals Facebook je doorstuurt naar de Messenger-app als je privéberichten wilt versturen. De nieuwe aanpak stuit fanatieke gebruikers tegen de borst. De gemiddelde beoordeling van Foursquare ging meteen punten omlaag en een petitie tegen de opzet vergaarde 750 onderschrijvers.

Foursquare Mr Mofongo tips Foursquare expertise iemand

Simpel

Maar is de kritiek terecht? Je opent het nieuwe Foursquare om leuk te eten en te drinken. Of om ergens te werken waar ze Wi-Fi hebben. Zo simpel is het, en daarmee is Foursquare duidelijker en misschien wel beter dan ooit geworden.

Pluspunten

  • Duidelijker dan ooit
  • Filteren op eigen smaak
  • Tips als alternatieve zoekoptie

Minpunten

  • Sommige schermen zijn erg druk
  • Niet alle tenten hebben beoordelingscijfers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2014, 18:42
Categorieën Eten en drinken, Reizen
Onderwerpen foursquare, restaurant, tripadvisor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.