facebook-messenger-web-press

Facebook Messenger nu als website en onofficiële Mac-app

Facebook heeft voor Messenger een aparte website gemaakt, te bereiken via Messenger.com. Ook is er nu een onofficiële Messenger voor Mac.

Facebook heeft een aparte versie van Messenger voor in de browser uitgebracht. Je wordt niet langer afgeleid door alles wat er op Facebook.com te beleven is, maar kunt rechtstreeks naar Messenger.com gaan. Toch heb je nog steeds een Facebook-account nodig. Daarnaast is er een onofficiële Mac-app voor Facebook Messenger verschenen, gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars.

facebook-messenger-web-press

Messenger.com

Inloggen op Messenger.com kan binnenkort, waarbij Engelstalige landen voorrang krijgen. Met de nieuwe website kun je in een tabblad van de browser chatten. De Messenger-app werkt op dezelfde manier als de mobiele apps, zonder dat er veel nieuwe functie aan zijn toegevoegd. Je kunt notificaties ontvangen en bepaalde conversaties dempen, als ze te veel gedoe veroorzaken. Ook kun je stickers, foto’s en emoji sturen. Wat ontbreekt zijn de chatheads. De reden waarom Facebook een aparte website ervoor maakte, is om helemaal te kunnen focussen op berichten uitwisselen, aldus een woordvoerder. Maar ook bij de mobiele apps hebben we al gezien dat Facebook de voorkeur heeft om alles zoveel mogelijk los te trekken. Chatten doe je niet langer in de normale Facebook-app, maar in de Messenger-app.

Lees ook: Waarom Facebook de losse Messenger-app verplicht maakte

Facebook heeft geen plannen om de berichtendienst ook uit de normale Facebook-website te halen, zoals op mobiel gebeurde. De redenering daarachter was dat het gemakkelijker was om nieuwe functies toe te voegen aan de Messenger-app, zonder dat de Facebook-app daardoor ingewikkelder qua functionaliteit werd. Sindsdien heeft Facebook de losse berichtenapp uitgebreid met een betaalmethode en ontwikkeltools, zodat anderen extra functies voor Messenger kunnen bouwen. Op Messenger.com zal de betaalfunctie ook binnenkort te vinden zijn.

Onofficiële Messenger-app voor Mac

Vlak nadat Facebook de nieuwe Messenger-website bekendmaakte, kwamen ontwikkelaars Rasmus Andersson en Josh Puckett al met een veel fijnere oplossing. Ze hebben een losse Mac-app gemaakt, waarmee je Messenger als zelfstandige app kunt gebruiken, zonder steeds de browser open te hebben. De app is gebouwd in slechts drie uur tijd en laat nog wel wat te wensen over: het uploaden van plaatjes werkt niet en je krijgt af en toe een foutmelding te horen. In feite gaat het om een webpagina, verpakt als app.

facebook-messenger-app

De twee ontwikkelaars hebben hun broncode beschikbaar gesteld op GitHub, zodat ook anderen ermee aan de slag kunnen. De volgende stap is het toevoegen van notificaties en badges en de ontwikkelaars zijn van plan om in korte tijd veel updates uit te brengen, zodat de app steeds beter wordt.

Downloaden kan hier: Messenger voor Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 9:37
Categorie Diensten
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.