Alien emoji

Waarom je opeens aliens ziet in chatgesprekken op de iPhone

Zie je aliens in plaats van emoji op de iPhone of iPad? Het heeft allemaal te maken met de nieuwe smileys toegevoegd in iOS 8.3.

Alien emojiZie je in chats opeens aliens in vreemde iPads staan op je iPhone? Je bent niet de enige en er is maar één oplossing: update naar iOS 8.3. Apple heeft in de nieuwste iOS-update namelijk een aantal nieuwe emoji toegevoegd, die anderen alleen te zien krijgen als ook zij iOS 8.3 hebben geïnstalleerd.

Apple ondersteunt vanaf iOS 8.3 emoji met meerdere huidskleuren. Door een smiley ingedrukt te houden kun je een huidskleur selecteren, die hierna als standaard op je toetsenbord wordt opgeslagen. Stuur je een emoji met andere huidskleur echter naar iemand met iOS 8.2 of eerder, dan kunnen er twee dingen gebeuren: de smiley is nog gewoon blank, of er verschijnt een afbeelding van een alien.

Lees ook: Emoji met verschillende huidskleuren gebruiken op iPhone en iPad

In webbrowsers en op Android-telefoons werken Apple’s multiculturele emoji ook nog niet: daar blijven de afbeeldingen in veel gevallen nog gewoon blank. De bedrijven moeten het nieuwe emojipakket toevoegen voordat de nieuwe versies correct worden getoond. Dat zal vermoedelijk ook wel gebeuren: de emoji met meerdere huidskleuren zijn een initiatief van het Unicode Consortium, het algemene bedrijf verantwoordelijk voor emoji.

Spock-emoji

iOS 8.3 bevat naast de nieuwe huidskleuren voor emoji ook een paar andere extra afbeeldingen voor het smiley-toetsenbord. Zo is er nu bijvoorbeeld een emoji van Spock’s hand uit Star Trek, die het befaamde ‘live long and prosper’ gebaar maakt. Deze staat echter niet op het toetsenbord: je moet hem met iOS 8.3 geïnstalleerd kopiëren, waarna je hem toevoegt aan de trefwoorden van je iPhone voor snel gebruik. Dit doe je als volgt:

  1. Kopieer de Vulcan Salute emoji van de Emoji-blog.
  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord Trefwoorden.
  3. Voeg een nieuw Trefwoord toe.
  4. Plak bij Zin de zojuist gekopieerde emoji.
  5. Vul bij Trefwoord een simpele tekst in om de emoji mee in beeld te krijgen, zoals bijvoorbeeld :spock:.

spock-gebaar

Apple heeft iOS 8.3 gisteravond beschikbaar gesteld. De update bevat naar de nieuwe emoji een andere belangrijke functionaliteit: een Nederlandstalige versie van Siri. Een video van de Nederlandse Siri laat zien hoe de virtuele assistent nu werkt.

Via The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 10:30
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, ios 8.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.