twitter-trends-app

Twitter voor iOS richt zich meer op trends en hashtags

Twitter heeft de tabbladen Ontdek en Activiteit weggehaald uit de iOS-app. Ze leggen nu meer nadruk op trends en hashtags.

Twitter gaat de tabbladen voor Ontdekken en Activiteit uit de iOS-app verwijderen. In plaats daarvan zal meer worden gefocust op trends die op een bepaald moment spelen. Dit is te vinden op de zoekpagina in een nieuw onderdeel met de naam Trends, waar je kunt zien welke hashtags op een bepaald moment populair zijn. Twitter gaat er ook bij vertellen wat de hashtags te betekenen hebben.

twitter-trends-app

Twitter denkt dat de afkortingen die in hashtags worden gebruikt, niet altijd duidelijk zijn voor doorsnee gebruikers. Daarom gaat het sociale netwerk uitleggen wat de hashtag te betekenen heeft. Kom je bijvoorbeeld de afkorting #NYFW tegen, dan klik je erop om te zien dat de afkorting staat voor New York Fashion Week. Je krijgt ook meteen een indruk hoeveel tweets er over een bepaald onderwerp zijn geschreven en of de trend groeit of daalt.

Twitter voerde onlangs een nieuwe manier in om te retweeten. Het houdt in, dat retweets niet meer letterlijk in de tekst te vinden zijn, waardoor er meer ruimte over blijft voor eigen commentaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 6:33
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.