NOS update op Facebook Messenger.

NOS-chatbot in Facebook Messenger laat je zelf het nieuws opvragen

De NOS heeft nu ook een eigen chatbot voor Facebook Messenger. Via deze chatbot krijg je elke dag een overzicht van het laatste nieuws en kun je zelf ook nieuwsonderwerpen aanvragen.

NOS update op Facebook Messenger.
De NOS heeft iets nieuws gelanceerd: een eigen chatbot in Facebook Messenger. Met de NOS update-bot in Facebook Messenger krijg je elke dag een overzicht van het laatste nieuws, maar kun je ook vragen of er nog nieuws is over een bepaald onderwerp. Je krijgt dan direct een reeks recente nieuwsartikelen over het door jou aangevraagde onderwerp.

NOS-chatbot in Facebook Messenger

De chatbot van de NOS vind je alleen in de Facebook Messenger-app of op de website van Facebook Messenger. Via deze link start je een conversatie met de NOS-bot, waarna hij meteen een voorbeeld geeft hoe de dagelijkse updates eruit komen te zien. Je kunt ook in Facebook Messenger zoeken naar NOS update. In het gesprek met de chatbot krijg je de weersvoorspelling van de dag, maar ook drie headlines uit het nieuws. Met de knoppen eronder vraag je het gewenste nieuwsartikel aan.

Behalve het dagelijkse overzicht kun je ook nieuwsartikelen aanvragen door de bot een bericht te sturen, zoals ‘nieuws over Apple’. De chatbot stuurt daarna meteen drie artikelen waar het gevraagde onderwerp in naar voren komt, hoewel dit met wisselende resultaten is. Je krijgt lang niet altijd artikelen te zien die je verwacht, bijvoorbeeld als je vraagt naar nieuws over Apple. Voor andere onderwerpen zoals Donald Trump werkt de chatbot van de NOS beter.

NOS update chatbot in Facebook Messenger.

De NOS update-chatbot uit Facebook Messenger is een experiment van NOS Lab en NOS op 3 en is bedacht door start-up BotBoys. Uit dit concept is vervolgens NOS update verder ontwikkeld. Overigens worden de nieuwsartikelen vanuit de chatbot van de NOS niet direct geopend in de NOS-app, maar in Facebook Messenger zelf. Eerder schreven we al een uitgebreid artikel waarin beschreven wordt hoe chatbots apps steeds meer overbodig maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.