Zo toon je ‘meest recent’ in Facebook 10.0 voor iPhone en iPad

Facebook heeft de optie voor meest recente berichten verplaatst. iCulture legt uit hoe je meest recente berichten in je nieuwsoverzicht toont.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Facebook iPhone iOS 7 aangepast en meerWoensdagavond is versie 10.0 van de Facebook-applicatie voor iPhone en iPad verschenen. Naast enkele handige vernieuwingen heeft het sociale netwerk ook de indeling van zijn app wederom veranderd. Facebook legt nog meer nadruk op de topverslagen, waardoor de optie voor meest recente berichten in je nieuwsoverzicht nog verder naar de achtergrond is verdwenen. Gelukkig is de optie niet helemaal verdwenen, maar verplaatst naar het menu. We leggen uit hoe je de meest recente berichten weer in je nieuwsoverzicht krijgt.

Je vindt de optie voortaan in het menu van Facebook. Je tikt onderin de menubalk op het hamburger-icoon (rechts).

Facebook menu

Het menu wordt geopend. Hier heeft Facebook alle overige opties zoals vrienden, evenementen en groepen vakkundig weggestopt. Ongeveer halverwege het menu vind je een kopje Overzichten. Als je daarop tikt, klapt het menu verder uit en krijg je alle overzichten te zien. Met de knop Meest recent keer je terug naar het nieuwsoverzicht dat gesorteerd wordt op volgorde van binnenkomst.

Facebook menuFacebook meest recent

Op de iPad is de optie niet helemaal verstopt in een uitgebreid menu, maar vind je het achter het tandwiel in de zijbalk:

Meest recent in Facebook op iPad

Mocht je nou helemaal klaar zijn met Facebook, dan kun je ook nog altijd overwegen om Facebook Paper te installeren, waarin je letterlijk door je nieuwsoverzicht veegt. We hebben eerder al uitgelegd hoe je de app, die alleen nog in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar is, downloadt en installeert.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 15:37
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.