OS X 10.9.3 beschikbaar, herstelt synchroniseren via USB

Apple heeft OS X 10.9.3 voor de Mac beschikbaar gesteld, waarin onder meer het synchroniseren van contacten en agenda's via USB terug is gebracht.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

MavericksApple heeft de derde grote softwareupdate voor OS X Mavericks beschikbaar gesteld. Naast algemene verbeteringen op het gebied van stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging brengt de update ook enkele specifieke vernieuwingen. Een daarvan is met name interessant voor gebruikers van een iPhone of iPad. Apple herstelt in de update de mogelijkheid om contacten en agenda’s via een USB-kabel met iTunes te synchroniseren, zo blijkt uit de bijgevoegde release notes. Mavericks-gebruikers kunnen de update gratis via de Mac App Store downloaden. Ook is iTunes 11.2 beschikbaar met verbeteringen voor podcasts.

In de laatste versie van iTunes beperkte Apple het synchroniseren via USB, waarschijnlijk om het gebruik van iCloud te bevorderen. Hoewel steeds meer mensen voor het synchroniseren van contacten en agenda’s gebruik maken van clouddiensten zoals iCloud of die van Google, kreeg Apple toch behoorlijk wat kritiek op dit besluit. Dit is waarschijnlijk de reden dat Apple de functionaliteit nu weer terugbrengt. Daarnaast verbetert de update de ondersteuning voor 4K-beeldschermen, betrouwbaarheid van VPN-verbinding via IPSec en bevat de update Safari 7.0.3.

OS X 10.9.3 kan via de Mac App Store gratis worden gedownload. Ondertussen werkt Apple intern alweer aan de vierde update voor Mavericks. Dit zal een van de laatste updates voor het besturingssysteem zijn. Daarna volgt waarschijnlijk OS X 10.10, waarin Apple het Mac-besturingssysteem waarschijnlijk van een nieuw ontwerp zal voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 17:20
Categorie Apps
Onderwerpen itunes u, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.