Apple overwoog Berichten-app met achtergrondfoto’s

Apple overwoog om de Berichten-app te voorzien van achtergrondfoto's, blijkt uit een patentaanvraag van nog voor de iOS 7-introductie.

iMessage iOS 7 iconVaak bevatten Apple-patenten uitgebreide beschrijvingen van nieuwe hardware en andere vernuftigheden, maar af en toe zijn het juist de kleine, praktische ideeën die aan bod komen. Dat laatste is het geval in Apple’s nieuwe patentaanvraag getiteld ‘generation of a user interface based on contacts’. Hierin beschrijft Apple hoe de Berichten-app achtergronden kan krijgen gebaseerd op foto’s van je contacten. Het is de vraag of Apple dit later nog in iOS wil toevoegen.


iMessage patent foto achtergrondBen je met iemand in gesprek op iMessage, dan zou de foto van de betreffende persoon groot op de achtergrond staan. Het Apple-patent beperkt zich echter niet tot iMessage: er is gekeken naar foto-achtergronden voor gewone sms-berichten, chats, e-mail en alle andere toekomstige apps waarin je een gesprek voert.

De achtergrondfoto’s zouden handig van pas komen. Omdat je bij ieder gesprek groot in beeld ziet met wie je chat, is de kans iets kleiner dat je per ongeluk een bericht stuurt naar de verkeerde persoon. Op het moment staat de ontvanger enkel bovenin het scherm van je iDevice.

Het nieuwe Apple-patent geeft ons een glimp in wat Apple wellicht op designgebied in iOS of later wil veranderen, al hangt het idee niet bepaald samen met wat we tot nu toe hebben gezien. In iOS 7 koos Apple juist voor een plat ontwerp met veel neutrale vlakken, waar een grote foto-achtergrond niet helemaal op lijkt aan te sluiten.

Apple heeft het patent op 9 november 2012 aangevraagd, nog voordat iOS 7 was aangekondigd. Het kan daarom zijn dat het patent een overblijfsel is uit Apple’s prototypefase. De kans is immers groot dat Apple eind 2012 druk aan het experimenteren was met het uiteindelijke herontwerp. Het is daarom gelijk de vraag of het idee kort na de patentaanvraag is afgeschoten, of dat er plannen voor een latere iOS-update zijn gemaakt.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.