Facebook met uitgebreide 3D Touch.

Facebook-app krijgt meer 3D Touch-functies: dit kun je er (straks) mee

3D Touch was al enige tijd geleden toegevoegd aan de Facebook-app, maar het sociale netwerk krijgt er meer functies bij. Dankzij Peek en Pop krijg je een preview te zien van de geplaatste content. De functie is niet direct voor iedereen beschikbaar, maar wordt geleidelijk uitgerold.

Facebook heeft de 3D Touch-functies in de iOS-app verder uitgebreid. Behalve 3D Touch op het appicoon, wordt nu ook Peek en Pop in de app ondersteund. De functie is niet direct voor iedereen beschikbaar; het wordt geleidelijk uitgerold voor alle gebruikers met een iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Peeken en Poppen met Facebook

Facebook met uitgebreide 3D Touch.3D Touch werd al eerder toegevoegd aan de Facebook-app, maar was toen beperkt tot enkel het appicoontje. Peek en Pop komt nu langzaamaan beschikbaar voor een kleine groep gebruikers en Facebook heeft aangegeven dat de functie in de komende maanden voor iedereen beschikbaar komt. Wees dus niet ongerust als je de functie nog niet kunt gebruiken: Facebook neemt de tijd om het voor iedereen mogelijk te maken.

Maar wat kun je dan met deze nieuwe functie? Dankzij Peek en Pop kun je snel een preview bekijken van allerlei content, zoals links, profielen, pagina’s, groepen, evenementen, (profiel)foto’s en omslagfoto’s. Door harder op de content te drukken, krijg je een preview te zien, zonder dat je de daadwerkelijke content opent. Extra stevig doordrukken laat de volledige inhoud van het desbetreffende item zien. Daarnaast is er een vierde shortcut via het appicoon toegevoegd. Naast het schrijven van een bericht, het uploaden of maken van een foto en video, kun je nu ook direct naar je profiel gaan (zie screenshot).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 10:03
Categorie Apps
Onderwerpen 3d touch, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.