Clown, ROFL, facepalm: deze nieuwe emoji kunnen we in iOS 10 verwachten

In iOS 10 verwachten we 74 nieuwe emoji erbij, waaronder bacon, ROFL, facepalm en een eng clownsgezicht. Ze zijn onderdeel van Unicode 9.0 die in de zomer beschikbaar komt, ruim op tijd voor iOS 10.

Voor sommige mensen was iOS 9.1 een van de grootste updates aller tijden. Er zaten namelijk nieuwe emoji in, zoals een middelvinger, een eenhoorn en een huilende kat. In iOS 10 kunnen we nog meer emoji-pret verwachten, want Unicode 9.0 komt eraan met maar liefst 74 geinige plaatjes. De aangepaste versie van Unicode 9.0 is nu geaccepteerd door het Unicode Consortium, de organisatie die bepaalt welke emoji wel en niet door de beugel kunnen.


iOS 10 emoji: deze worden verwacht

iOS 10: nieuwe emoji verwacht

De nieuwe emoji zijn gebaseerd op verzoeken van gebruikers. Het gaat om 74 stuks die al zijn geaccepteerd voor Unicode 9.0, dat in juni 2016 wordt vrijgegeven. Omdat de volledige lijst al op een rijtje staat, heeft Apple tijd genoeg om ze nu alvast in iOS 10 op te nemen.

Het gaat bijvoorbeeld om emoji in de volgende categorieën:

  • Eten: pan met paella, whiskyglas, aardappel, bacon, avocado, wortel, croissant, ei, groene salade, glas melk, pannenkoeken, kiwi, baguette, komkommer, lepel, pinda’s.
  • Mensen: clownsgezicht, niezend gezicht, verkouden gezicht, liegend gezicht, kwijlend gezicht, selfie, bel me-handgebaar, gezicht met cowboyhoed, handpalm, dansende man, ROFL-gezichtje, man in smoking, zwangere vrouw, facepalm, handenschudden, hand met gekruiste vingers.
  • Dieren: garnaal, octopus, eend, haai, vos, adelaar, uil, vleermuis, gorilla, vlinder.
  • Overig: prins, geweer, kano, waterpolo, drumstel, doelnet, winkelwagen, handbal, worstelaars, bokshandschoen, scooter, zwart hart, kerstvrouw.

De volledige lijst vind je op Emojipedia, waar je per symbool ook een voorbeeldtekening ziet. De stijl die Apple kiest zal aansluiten op de bestaande emoji in iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 9:33
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, ios 10

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.