apple-watch-diagnostische-poort

Goed idee: extra sensoren in horlogebandjes van de Apple Watch

De Apple Watch krijgt in de toekomst mogelijk horlogebandjes met extra sensoren, die kunnen communiceren via de diagnostische poort.

We hebben het op iCulture wel eens vaker gehad over de diagnostische poort van de Apple Watch. Die zit er niet voor niets: Apple gebruikt de poort om de horloges in de Apple Store opgeladen te houden. Maar je zou er zoveel meer mee kunnen doen… bijvoorbeeld extra sensoren aansluiten die in horlogebandjes zijn verwerkt. Ze maken via de diagnostische poort verbinding met je Apple Watch.

apple-watch-diagnostische-poort

Een Tsjechische nieuwssite beweert dat er horlogebandjes in ontwikkeling zijn, die begin 2016 op de markt komen. Erg geloofwaardig is het gerucht niet, maar het geeft wel te denken. Stel dat je zomaar extra functionaliteit kunt toevoegen, zonder een apart apparaat te hoeven kopen. Het zou kunnen gaan om een sensor om het zuurstofgehalte in het bloed te meten, om de ademhalingsfrequentie en de bloeddruk te meten. Daarnaast kun je denken aan een sensor voor het meten van je lichaamstemperatuur. Dat je zo’n functie niet in de Apple Watch zelf kunt verwerken, heeft ermee te maken dat de warmte van de Apple Watch de meting kan verstoren. Voor bloeddrukmeting heb je een manchet nodig. Goed idee, maar… hoe groot is de kans dat Apple het echt gaat doen?

Kan dat zomaar?

Er is een externe partij bezig om een reservebatterij voor de Apple Watch te ontwikkelen, die kan worden aangesloten op de diagnostische poort, maar de kans is klein dat dit lukt. Apple heeft de poort niet vrijgegeven voor accessoires van derden, maar dat weerhoudt accessoiremakers niet om het toch te proberen. Opladen via de diagnostische poort blijkt een fractie sneller te gaan dan via de inductielader die je er standaard bij krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2015, 20:16
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.