Move-To-iOS

Apple’s Android overstap-app Move to iOS nu beschikbaar

Apple heeft de overstap-app Move to iOS in de Google Play Store beschikbaar gemaakt. De app maakt overstappen van Android naar iOS makkelijker dan ooit.

Move-To-iOS

Move to iOS, Apple’s app waarmee Android-gebruikers gemakkelijk van Android naar iOS over kunnen stappen, is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store. Dankzij de app kun je draadloos de overstap naar iOS maken.

Apple hoopt met de app de overstap van een Android-smartphone naar een iPhone zo gemakkelijk mogelijk te maken. Samen met het nieuwe inruilprogramma voor Android en Blackberry is de verleiding in ieder geval groter dan ooit.

Met de Move to iOS-app blijven al je contactpersonen, berichten, foto’s, video’s, bookmarks, mail-accounts en kalenderafspraken gewoon behouden en worden ze één op één overgezet naar je nieuwe iPhone. De Android-app is beschikbaar voor alle Android smartphones en tablets die minimaal Android 4.0 draaien.

Ook aan je apps is gedacht

Daarnaast helpt de app ook met het opbouwen van je app-collectie. Apps die exclusief op Android werken zul je hierdoor uiteraard niet kunnen gebruiken, maar de app geeft je wel suggesties van gratis apps die je op Android gebruikte en ook op iOS beschikbaar zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan social media-apps en andere diensten met gratis apps. Alle betaalde Android-apps die ook in de App Store staan, worden automatisch aan je Verlanglijst toegevoegd. Zo kun je gemakkelijk de apps aanschaffen die je vaak gebruikt. In onderstaande gids leggen we uit hoe je de overstap van Android naar iOS maakt met de Move to iOS-app.

Move to iOS is te downloaden in de Google Play Store via deze link.

Meer Android-apps op komst

Move to iOS is overigens niet de enige Android-app waar Apple mee komt. Zo komt er nog een Android-app voor Apple Music aan, en wijst een vacature van Apple erop dat er wellicht meer diensten van Apple de overstap maken naar Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2015, 21:24
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen android, ios

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.