Emoji kleuren featured

Zo kunnen emoji met verschillende huidskleuren gaan werken

Apple en Google hebben een voorstel ingediend voor emoji met diverse huidskleuren. Dit voorstel laat zien hoe je een smiley met een andere huidskleur op simpele wijze kunt versturen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Emoji kleuren
Begin 2014 hoorden we al dat Apple nauw samenwerkt met het Unicode Consortium om emoji met verschillende huidskleuren te maken. Deze smileys moeten het emoji-aanbod diverser maken. In een voorstel van Apple en Google aan het Unicode Consortium is te zien hoe deze diverse emoji mogelijk gaan werken.


Emoji zijn de smileys op het toetsenbord van je iPhone, iPad en iPod touch. Je kunt de emoticons gebruiken door een speciaal toetsenbord te activeren. In een apart artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Emoji huidskleurenApple en Google hebben een manier bedacht waarop alle menselijke emoji met meerdere huidskleuren gebruikt kunnen worden. Dit doe je door eerst één van de smileys in te typen, waarna je één van de vijf beschikbare kleuren kiest. Hierdoor wordt deze kleur toegepast op de emoji.

Het kiezen van een huidskleur zou niet mogelijk zijn bij alle emoticons op het iOS-toetsenbord – de kleuren werken in eerste instantie alleen bij de meest menselijk ogende smileys. Mogelijk zal de methode ook toepasbaar zijn op de standaard ‘gele’ emoji, maar de methode werkt niet bij iconen van objecten.

Menselijke emoji

De emoji met verschillende huidskleuren zijn nog niet officieel goedgekeurd. Apple en Google hebben een voorstel ingediend bij de Unicode Consortium, een non-profitorganisatie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de unicodestandaard waar ook de emoji-smileys deel van uitmaken. Zij moeten het voorstel goedkeuren voordat de nieuwe emoji worden ingevoerd. Als het voorstel wordt goedgekeurd, zal het vermoedelijk worden ingevoerd vanaf unicode versie 8.0. Deze nieuwe unicode-versie staat gepland voor midden 2015. Daarna moet Apple de unicode-update in iOS toevoegen, wat wel eens vanaf iOS 9 kan gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2014, 20:54
Categorie iOS
Onderwerpen emoji, unicode

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.