Swype featured

iOS-toetsenbord Swype ondersteunt nu Nederlands

iOS-toetsenbord Swype ondersteunt nu de Nederlandse taal. Na een app-update kan de app 21 talen gebruiken, waarvan je er 16 apart moet downloaden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Swype featuredHet iOS-toetsenbord Swype ondersteunt vanaf vandaag de Nederlandse taal. Een broodnodige functie: het is met Swype mogelijk om snel complexe woorden te schrijven door over het toetsenbord te vegen. Daarvoor wordt het ingebouwde woordenboek gebruikt om te voorspellen wat je wil typen. Met de update worden er in totaal 21 talen ondersteund, waarvan je er 16 moet downloaden.

Je gebruikt het toetsenbord van Swype door de app te downloaden. Vervolgens ga je naar Instellingen > Algemeen > Toetsenborden > Toetsenborden om Swype aan je toetsenbordenlijst toe te voegen. Vanuit de app kun je daarna de basisinstellingen van Swype aanpassen en het Nederlandse woordenboek downloaden. In een aparte tip lopen we uitgebreid langs hoe je een iOS-toetsenbord instelt.

Door met je vinger over het toetsenbord te vegen kun je snel woorden schrijven. Op basis van de letters die je passeert voorspelt Swype wat je wilde typen, op basis van eerder gebruikte woorden en het Nederlandstalige woordenboek. Je kunt echter ook de knoppen van het toetsenbord gewoon indrukken om als vanouds te typen.

Swype Nederlands

Je hoeft niet voor iedere kleine aanpassing terug naar de app van Swype. Linksonder vind je ook een knop met daarop een vinger, waarmee je een submenu opent met daarin een paar basisinstellingen. Vanuit daar kun je bijvoorbeeld de autocorrectie in- of uitschakelen en een thema voor het toetsenbord kiezen. Met de knop kun je ook snel wisselen naar het cijfertoetsenbord van Swype.

De Nederlandstalige update van Swype komt een dag nadat iOS-toetsenbord SwiftKey Nederlands heeft toegevoegd. Daarmee zijn twee van de populairste smartphone-toetsenborden in het Nederlands voor iOS beschikbaar. In een eerder artikel hebben we leuke iOS-toetsenborden op een rij gezet. Hoe gaan deze toetsenborden met je privacy om? Dat hebben we ook voor je uitgezocht.

Tipgever: @niekderksen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2014, 21:04
Categorie Apps
Onderwerpen swype, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.