MacBook met draadloze oplaaddock voor AirPods van Satechi.

Reacties voor: Gerucht: ‘Eerste Macs met ARM-processor in 2021: supersnel en met 12 cores’

Apple zou van plan zijn om in 2021 de eerste Macs met ARM-processor uit te brengen. De chip is gebaseerd op de A14 die in de iPhone 12 wordt verwacht. Het zou gaan om een MacBook of iMac.
7 reacties
 1. Als dit de kosten van de 12 inch onder de air kan brengen kan het een hele nieuwe doelgroep aanspreken

 2. Nog langer wachten op mn iMac….

 3. Dus maar even doorgaan met mijn oude iMac…

 4. @Maarten: Het zal waarschijnlijk draaien om andere voordelen van ARM zoals accuduur en minder warmte waarom Apple hier naar kijkt. Qua kosten is een iPad pro ook niet goedkoop namelijk.

 5. @Don: Ik zou zeker niet wachten op de iMac met ARM chip. Voordat alle software soepel werkt zijn we jaren verder, tenzij je alleen een browser gebruikt en wat minder gespecialiseerde software. Dat is denk ik ook de reden dat de MacBook als eerste aan de beurt is omdat de power users zwaardere software eisen hebben.

 6. Origineel geplaatst door Jeroen Jansen
  @Don: Ik zou zeker niet wachten op de iMac met ARM chip. Voordat alle software soepel werkt zijn we jaren verder, tenzij je alleen een browser gebruikt en wat minder gespecialiseerde software. Dat is denk ik ook de reden dat de MacBook als eerste aan de beurt is omdat de power users zwaardere software eisen hebben.

  Goeie tip, hopelijk komt er dit jaar een nieuwe dan! Zit er op te wachten! 🙂

 7. Op zich zijn de ARM chips prima. Maar aangezien ik als ontwikkelaar in virtual machines Linux servers draai met daarop applicaties die alleen voor een x86 omgeving beschikbaar zijn is een ARM only met x86 emulatie niet echt bruikbaar. Zou jammer zijn, want ontwikkelen op een mac is nog altijd prettiger dan op Windows of Linux desktops….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.