iPhone X TrueDepth camera

DxOMark: ‘iPhone X maakt mooiere foto’s dan Pixel 2, maar video kan beter’

Volgens DxOMark maakt de iPhone X camera de mooiste foto's van alle smartphones, maar op het gebied van video is nog wel wat verbetering mogelijk.

Een nieuwe iPhone, een nieuwe test van DxOMark. De camera-experts hebben de kwaliteit van de iPhone X onderzocht en komen tot de conclusie dat dit de beste smartphone-camera is voor stilstaande foto’s. Voor foto’s scoort de iPhone X 101 punten, maar omdat de videokwaliteit minder goed is komt de uiteindelijke score uit op 97, net achter de Google Pixel 2 die onlangs nog 98 punten kreeg.

Beste smartphonecamera: de iPhone X…

Wil je mooie foto’s maken, dan moet je volgens DxOMark de iPhone X hebben. Apple versloeg andere toestellen zoals de Huawei Mate 10 Pro en de Samsung Galaxy Note 8, de meest recente koplopers. Vergeleken met de iPhone 8 Plus scoort de X beter op zoom, belichting, kleur, textuur, ruis en artefacten. Ook maakt de X mooie HDR-foto’s, geeft kleuren goed weer, geeft veel details bij weinig ruis en geeft een natuurlijk bokeh-effect in de portretmodus.

DxOMark cameratest iPhone X

De camera’s van de iPhone 8 Plus en iPhone X zijn vrijwel hetzelfde, maar toch zijn er kleine verschillen. Zo zit er optische beeldstabilisatie op beide lenzen en kun je met de frontcamera ook portretfoto’s schieten.

DxOMark cameratest slechte lichtomstandigheden

…maar video kan beter

Wat video betreft scoort de iPhone X minder goed, waarvoor het toestel een score van 89 punten krijgt. Wel kan de camera goed omgaan met lichtveranderingen, is de kleurweergave goed en past de autofocus zich snel aan. De iPhone X scoort op video hetzelfde als de iPhone 8 Plus. Samengevat levert het een score van 97 punten op en dat betekent een gedeelde tweede plaats in de ranglijst, samen met de Huawei Mate 10. Alleen de Google Pixel 2 scoort beter met 98 punten.

DxOMark cameratest donkere lucht

DxOMark maakte meer dan 1.500 foto’s onder uiteenlopende omstandigheden om tot de conclusie te komen. Er zijn nog wel wat verbeterpunten. Zo zou Apple foto’s onder slechte lichtomstandigheden nog iets kunnen verbeteren. Op de website van DxOMark lees je alles details.

DxOMark score iPhone X

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2017, 9:15
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, fotografie, iPhone X
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.