iPhone 7 Plus camera

‘Dubbele camera ook in 2017 uitsluitend op iPhone Plus-model’

Apple zal in 2017 geen dubbele camera toevoegen aan de 4,7-inch iPhone. Voor een dubbele cameralens zul je ook volgend jaar het grotere Plus-model moeten hebben.

Kijk je verlekkerd naar de dubbele camera in de iPhone 7 Plus en hoop je dat die ook snel op het kleinere 4,7-inch formaat beschikbaar komt? Volgens de goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo hoeven we er niet op te hopen. Ook in het jaar 2017 zal alleen het Plus-model van de iPhone een dubbele camera krijgen.

iPhone 7 Plus camera

Dubbele camera alleen in Plus-modellen

Kuo schrijft het in een rapport aan zijn investeringsklanten. Vanwege de kosten, toepassingen en productsegmentatie zal Apple er ook in 2017 voor kiezen om alleen de duurdere, grotere modellen te voorzien van een dubbele camera. Hij heeft het daarbij over de 5,5-inch Plus-versie. Kuo verwacht dat dit volgend jaar 30 tot 40 procent van alle iPhone-verkopen zal omvatten.

Ondanks het feit dat het een aantrekkelijke toevoeging is voor fotoliefhebbers en professionele fotografen, is de dubbele camera van de iPhone 7 Plus nog geen killer voor de massamarkt. Gezien de hoge kosten (geschat op meer dan $30-$40) en de noodzaak van Apple om meer waarde te bieden op de high-end iPhone-modellen, verwachten we dat alleen het high-end iPhone-model (30%-40%) volgend jaar een dubbele camera krijgt.

Kuo merkt op dat andere tech-analisten van voorspellen dat Apple wel een dubbele camera in de iPhone van 2017 zal inbouwen. Maar hij gelooft er niet zo in. Apple is bij de iPhone 6 overgestapt naar een strategie met twee modellen: 4,7-inch en 5,5-inch. Optische beeldstabilisatie werd alleen aangeboden op het grootste model van de iPhone 6 en maakt bij de iPhone 7 pas de overstap naar het kleinere toestel.

Geen beeldstabilisatie in beide lenzen

Kuo merkt verder op dat alleen de groothoeklens van de iPhone 7 een OIS-module bevat. Deze is niet aanwezig in de telefotolens. Volgend jaar zal Apple waarschijnlijk de OIS-stabilisatie in beide lenzen inbouwen, denkt Kuo. Dit jaar is er waarschijnlijk nog niet voor gekozen om kosten te besparen.

Wil je meer weten over de verbeteringen in de camera’s van de iPhone 7 en 7 Plus, dan hebben we een uitgebreid artikel voor je, met een opsomming van alle nieuwe functies en achterliggende techniek:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2016, 11:39
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.