MacBook Pro concept met OLED-balk van de zijkant

Tim Cook over nieuwe Mac-modellen: ‘Stay tuned’

Tim Cook belooft met de woorden 'stay tuned' dat er nieuwe Mac-modellen aankomen, ook al werd er tijdens het iPhone-evenement op 7 september niets over gezegd. Mogelijk komt er in oktober een apart evenement.

In oktober gaan we waarschijnlijk de nieuwe Macs te zien krijgen, maar toch zijn er genoeg mensen teleurgesteld dat er op het iPhone-evenement van 7 september niets over werd gezegd. Tim Cook heeft echter geruststellende woorden: hij beloofde een verontruste Apple-gebruiker dat hij vooral ‘stay tuned’ moet blijven. Er komen nieuwe Macs aan.

OLED-balk toetsenbord

Nieuwe Macs in aantocht

Met de Macintosh is het bij Apple allemaal begonnen, maar als je naar de aankondigingen van de afgelopen jaren kijkt, lijkt Apple de Mac wat te zijn vergeten. Ergens is dat wel te begrijpen: de Mac heeft tientallen jaren ontwikkeling achter de rug en de meeste omzet haalt Apple tegenwoordig uit iPhones.

Apple CEO Tim Cook beantwoordde een mailtje van een bezorgde Apple-gebruiker, die zich afvroeg of er nog iets in de pijplijn zit. “Ik hou van de Mac en we zijn volledig eraan toegewijd”, pende Cook als antwoord. “Stay tuned”.

MacBook met OLED-balk
Kijken we terug naar de gang van zaken vorig jaar, dan werd op 9 september een iPhone-evenement georganiseerd. Op 30 september kwam El Capitan beschikbaar en twee weken later op 13 oktober onthulde Apple de 21,5-inch iMac met 4K-scherm. Zo zou het ook dit jaar kunnen gaan, al rechtvaardigt een mogelijke OLED-balk in toekomstige MacBooks wel een apart evenement. Het zou gaan om een MacBook Pro waarbij de vaste functietoetsen vervangen zijn door een OLED-balk, die wisselende functies kan laten zien.

Het apparaat zou verder voorzien zijn van Thunderbolt 3, de tweede generatie USB 3.1 en een AMD Polaris grafische chip. Wat de processor betreft zal Apple waarschijnlijk nog kiezen voor een Skylake CPU, omdat Intel’s nieuwe Kaby Lake-processor nog niet beschikbaar is in de krachtige variant die Apple wil hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2016, 10:00
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.