iPad Pro met Smart Keyboard tafel.

‘Drie nieuwe iPads in voorjaar 2017’, maar geen enkele iPad mini

Apple gaat dit voorjaar drie nieuwe iPads uitbrengen, maar de iPad mini zit daar niet bij. De drie modellen komen tussen april en juni op de markt, denkt Ming-Chi Kuo.

Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo komen er dit voorjaar drie nieuwe iPads aan, waaronder een nieuw model in het formaat tussen de 10 en 10,5 inch. Maar de iPad mini hoeft voorlopig niet op een update te rekenen. Het meest recente model is de iPad mini 4 uit september 2015.

iPad Pro met Smart Keyboard tafel.

Vooral grotere schermformaten
Apple lijkt vooral te focussen op de grotere schermformaten en die keuze is ook wel logisch. Alleen in de zakelijke markt is nog wat groei te vinden en daar dient de iPad vooral als laptopvervanger. Voor consumenten is de iPad mini 4 nog goed genoeg. Wat kunnen we dan wel verwachten in de eerste helft van 2017? Analist Ming-Chi Kuo legt het uit in een nieuwe rapportage aan klanten, waarin hij aangeeft dat Apple een update van de 12,9-inch iPad Pro, een nieuw formaat iPad van 10- tot 10,5-inch en een lager geprijsd 9,7-inch model gaat uitbrengen. Ze moeten in het tweede kwartaal van 2017 verschijnen, dus tussen april en juni.

Geen iPad mini, maar iPads voor de professionele markt
Kuo ziet in zijn glazen bol geen iPad mini. Wellicht biedt dit kleine model voor Apple ook onvoldoende mogelijkheden om ondersteuning voor de Apple Pencil en de magnetische Smart Connector in te bouwen. In de twee grootste modellen zou Apple een nieuwere versie van de A10-chip willen inbouwen, de A10X. Deze chip was afgelopen weken in het nieuws omdat Apple’s toeleverancier Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) moeite zou hebben om de benodigde hoeveelheden te produceren.

In het goedkopere 9,7-inch model zit een versie van de A9-chip, gebaseerd op de processor van de iPhone 6s. Samsung zal deze chip produceren, beweert Kuo. Dit zal tevens het model zijn waarvan de meeste exemplaren worden verkocht, zo’n 50 tot 60 procent van het totaal. Het valt echter samen met opnieuw een daling in de verkopen van iPads, maar volgens Kuo is de moeilijkste periode voorbij. Door de hogere gemiddelde verkoopprijs is dat goed nieuws voor Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2017, 8:43
Categorie iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.