iPads met apps

‘iPads 2017 vertraagd door productieproblemen A10X-chip’

Apple's nieuwe iPads voor 2017 zijn mogelijk vertraagd door problemen met de chipproductie van de A10X bij TSMC.

De iPads van 2017 zouden wel eens vertraging kunnen oplopen omdat chipmaker TSMC in de problemen zit. Apple zou het 10-nanometerproces voor de A10X-chip willen gebruiken in de nieuwe iPads. Apple zou in het eerste kwartaal van 2017 nieuwe iPads op de markt willen brengen, waaronder een 10,5-inch exemplaar waarvan de productie al in december zou zijn begonnen, aldus eerdere berichtgeving van DigiTimes. Nu meldt de Aziatische nieuwssite dat Apple bij de productie tegen problemen aanloopt.

iPads met apps

Productieproblemen bij TSMC

Chipmaker TSMC zou tegen problemen aanlopen en te weinig A10X-chips kunnen produceren voor de iPads, meldt DigiTimes op basis van bronnen uit de productieketen. Naast het nieuwe 10,5-inch model komt er ook een nieuw 12,9-inch model met verbeterde processor, als we de geruchten mogen geloven. Beide modellen zijn voorzien van de A10X-chip.

De 10,5-inch iPad is iets groter dan de huidige modellen met 9,7-inch scherm die Apple al sinds 2010 op de markt brengt. DigiTimes heeft een wisselend track record als het om Apple-voorspellingen gaat. In de productieketen werd verwacht dat Apple in het eerste kwartaal van 2017 maar liefst 2 miljoen stuks van het 10,5-inch model verkoopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2016, 15:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen chips, ipad, tsmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.