Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Drie hints naar een groot Apple-evenement in maart 2014

Het lijkt er steeds meer op dat Apple in maart dit jaar een groot evenement organiseert. Wij zetten drie hints op een rij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple-event maart 2014Het is sinds de introductie van de nieuwe iPads verdacht stil in het kamp van Apple. Tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers vertelde Tim Cook alweer over plannen voor nieuwe productcategorieën, maar liet hij op geen manier weten wanneer al deze nieuwe speeltjes nou worden aangekondigd. Dat is verdraaid vervelend als je niet meer kan wachten door alle geruchten over iWatches, nieuwe Apple TV’s en mogelijke iOS-functies. Maar als Tim het niet zegt, zoeken we het zelf wel uit: we hebben drie redenen om te denken dat Apple in maart een groot evenement gaat organiseren.


Onderstaande theorieën zijn op basis van veel voorbijkomende geruchten en speculatie. Los van elkaar doen deze bewijsstukken ons al vermoeden dat er volgende maand iets groots op de agenda staat. Tel ze bij elkaar op? Dan lijkt de kans op een Apple-event eigenlijk best groot. Wat denken jullie?

1. iOS 7.1

iOS 7.1Boy Genius Report heeft tweemaal beweerd wanneer iOS 7.1 voor het grote publiek beschikbaar wordt gesteld, en in allebei de gevallen werd gesproken over maart 2014. Tot nu toe heeft Apple voornamelijk kleine interface-aanpassingen in beta’s van iOS 7.1 geïntroduceerd, maar kans bestaat dat er een grote nieuwe functie achter de hand wordt gehouden die zal worden geïntroduceerd tijdens een aparte Apple-keynote. Daar komt nog eens bij dat Apple bij iedere X.1-update voor iOS een nieuw product heeft geïntroduceerd. Heeft Apple plannen voor een nieuw apparaat dat door de huidige versie van iOS moet worden ondersteund, dan is maart het meest logische moment om deze aan te kondigen.

Zelfs als Apple geen nieuw product op de planning heeft staan, lijkt iOS 7.1 een update die beter niet blind de wereld in kan worden geworpen. Ontwikkelaars hebben de nieuwe iOS in the Car-functionaliteit in betaversies van iOS 7.1 al ontaard – een optie waar Apple geheid de nodige samenwerkingen met autofabrikanten voor is aangegaan. Een Apple-event lijkt een goede plek om deze samenwerkingen bekend te maken.

2. Apple TV met apps

Apple TV spotlightDe meest recente geruchten over de Apple TV wijzen op een nieuw model dat in de eerste helft van 2014 zal worden geïntroduceerd. Een andere bron noemde gelijktijdig echter een preciezere datum: maart 2014. Apple is volgens de berichten van plan om een App Store voor het tv-kastje te introduceren, een toevoeging zo groot dat de Nederlandse omroepen de ontwikkelingen strak in de gaten houden. Het lijkt daarom aannemelijk dat Apple deze Apple TV niet op de markt zal brengen zonder een speciaal evenement.

3. Maart is vrij spel

Apple Event maartApple leek tot 2012 een duidelijke strategie te hebben: door de iPad in het voorjaar te introduceren en de iPhone later in het jaar te onthullen, waren de twee belangrijkste iDevices over het jaar verspreid. Fijn voor de portemonnees van de grootste Apple-fans, die in de lange rustperiode konden sparen voor de volgende mogelijke aanschaf.

Sinds oktober 2012 presenteert Apple nieuwe iPads ongeveer een maand na de iPhone, waardoor alle populaire Apple-producten zeer dicht op elkaar zitten. Dit jaar is het wellicht nog drukker in die periode: geruchten wijzen er op dat de iWatch dit jaar ook in oktober aan bod zal komen. Met het najaar zo beladen met producten lijkt het verstandig om verdere aankondigingen in het begin van het jaar te doen. Wij zien Apple daarom wel teruggrijpen naar de voormalige iPad-maand.

Wanneer weten we het?

Apple stuurt vlak voor een evenement altijd uitnodigingen naar de pers. Bij voorgaande Apple-evenementen in maart gebeurde dat ongeveer een week van tevoren. We kunnen daarom op zijn vroegst iets van Apple horen in de laatste week van februari. Het is daarnaast goed mogelijk dat er voor die tijd geruchten opduiken over de geplande presentatie. Amerikaanse nieuwssites met nauwe banden met Apple weten vaak al een paar dagen eerder wat de plannen zijn.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.