Moves-app laat je nu zelf activiteiten en sporten invoeren

Populaire stappenteller Moves laat je nu 60 verschillende sporten achteraf invoeren. Nu zie je pas echt alle beweging op een dag.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

movesHet was het meest frustrerende aan stappenteller-app Moves: als je écht intensief ging sporten en je iPhone dus veilig langs de kant legde kon je achteraf niet invoeren dat wel degelijk had bewogen. De app registreerde zelf lopen, fietsen en rennen, maar hoe zat het dan met al die andere sporten? Tellen voetballen, hockeyen, squashen en rugby niet als bewegen? Vanaf nu gelukkig wel. Gebruikers hebben namelijk nu de mogelijkheid om achteraf hun activiteiten en sporten in te voeren. Die zijn daarna zichtbaar in hun dag-overzicht en worden meegeteld voor het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 60 activiteiten, die variëren van schermen en paintball tot duiken en pilates. De nieuwe functie werkt alleen op iPhones met iOS 7 of hoger.

De nieuwe optie om sporten achteraf toe te voegen vind je onder andere door op een locatie waar je was te tikken. Onderaan het kaartje van deze locatie zie je dan een plusje, waarmee je de sport en het aantal minuten dat je die activiteit daar hebt beoefend kunt invullen. Maar het kan ook op een andere manier. In het verleden registreerde Moves alleen hoe snel jij je ongeveer verplaatste, waardoor heel hard fietsen, paardrijden en andere snelle activiteiten soms als ‘transport’ werden weergegeven. Door deze transport-stukjes in je tijdlijn aan te tikken kun je dit nu ook aanpassen. Tik vervolgens op het pennetje, daarna op More en kies uit 30 verschillende manieren van voortbewegen.

invoerencalories

Logischerwijs kun je bij het invullen van het type transport uit minder activiteiten kiezen, want het gaat hier om de mogelijke manieren waarop jij van A naar B bent gekomen en als Moves zo’n groot afstandsverschil heeft gemeten zal dat niet al schermend of yoga’end zijn gebeurd. Je kunt ook aangeven dat je in een auto, vliegtuig, boot, scooter etc zat. Als je de nieuwe activiteiten op een van beide manieren in stappenteller Moves invoert zie je dat niet alleen in de verticale tijdlijn van je dag terug, maar ook bovenin, in de kenmerkende felgekleurde bollen. Je ziet hier naast twee bollen voor lopen en fietsen nu bijvoorbeeld een paasre bol met tennissen, of een met roeien. Als je omschakelt naar de calorieën-weergave zijn het aantal verbrande calorieën bij de nieuwe sporten ook zichtbaar in een bol.

Moves is een app die zich afzet tegen apps die activiteiten en GPS-gegevens via allerlei dure armbanden en sensoren bijhouden. De maker willen het voor de gebruikers zo eenvoudig mogelijk maken. Zo lang je jouw iPhone maar bij je hebt registreert de app wat je doet en waar je bent. In de omschrijving van de update staat echter dat je verschillende sporten nu nog zelf achteraf zal moeten invoeren, wat impliceert dat Moves bezig is met een manier om meer sporten en activiteiten automatisch te gaan registeren. Hoe de ontwikkelaars dat willen doen zonder het gebruiken van een gadget is nog even afwachten, want weinig mensen zullen hun iPhone op hun lichaam willen dragen als zij het veld of de zaal in stappen om hard te gaan sporten. In november 2013 werd Moves geüpdatet met een nieuw ontwerp en werd de applicatie betaald voor nieuwe gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:28
Categorie Apps
Onderwerpen activiteitentracker, moves, stappenteller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.