Apple zoekt weer naar fitnessexperts, mogelijk voor iWatch

Apple is op zoek naar een fitnessexpert, zo blijkt uit een vacature. Vermoedelijk zal de sollicitant zich bezighouden met de iWatch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatch Todd HamiltonApple is op zoek naar een expert op het gebied van fitness en energiebalans, zo blijkt uit een nieuwe vacature. Daarmee zet Apple een zoveelste stap bij het werven van gezondheidsexperts, die naar alle waarschijnlijkheid met de iWatch aan de slag gaan. Eerder deze week ontdekten we al dat een Nederlandse slaapexpert zich bij Apple heeft geschaard – een gerucht dat werd voorgegaan door berichten over de gezondheidsfuncties in iOS 8 en de iWatch.


Update: de vacature is inmiddels door Apple offline gehaald.

De nieuwe vacature wijst er op dat de iWatch zich nog in een vrij vroege fase bevindt. De medewerker zal zich namelijk vooral bezighouden met het testen van nieuwe functies. Verwacht wordt dat de sollicitant weet hoe hij bewegingsoefeningen uitvoert en hoe testinformatie wordt geïnterpreteerd.

Eind januari nam Apple ook al een medische sensorspecialist in dienst, die op zijn beurt werd voorgegaan door nog meer medische experts. Tot nu toe wijzen alle geruchten erop dat deze nieuwe medewerkers zich met de iWatch zullen bezig houden. Niet gek, aangezien de iWatch continu om de pols van een gebruiker kan hangen. Dit maakt het voor Apple makkelijk om beweging, slaap en je hartslag in de gaten te houden.

Apple heeft de iWatch nog niet officieel aangekondigd en het is nog niet bekend wanneer dit zal gebeuren. Geruchten wijzen wel op een verkoop in oktober dit jaar. Apple’s productieketen laat daarnaast steeds meer naar buiten glippen over de productie, die gepaard gaan met de nodige complicaties.

9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.