iPhone 8-concept met draadloze oplader.

‘Taiwanees bedrijf maakt draadloze oplader voor iPhone 8’

Er zijn opnieuw aanwijzingen gevonden dat de iPhone 8 draadloos opladen krijgt. Volgens een Chinese krant zou een Taiwanees bedrijf de nodige onderdelen leveren voor de draadloze oplader.

De bewijzen dat de iPhone 8 draadloos opladen gaat ondersteunen, stapelen zich zo langzaamaan op. De glazen behuizing zou bijvoorbeeld nodig zijn voor draadloos opladen, maar er is nog geen concrete omschrijving hoe draadloos opladen op de iPhone 8 precies gaat werken. Volgens een Chinese krant gaat het Taiwanese bedrijf Lite-On Semiconductor de onderdelen leveren voor de draadloze oplader.

iPhone 8-concept met draadloze oplader.

Draadloze oplader voor opladen op afstand

Volgens de Chinese krant Commercial Times heeft Lite-On Semiconductor de helft van de orders binnen voor de benodigde onderdelen voor de draadloze oplader van de iPhone 8. Dankzij deze onderdelen zou er een snelle manier van draadloos opladen mogelijk zijn. Het zou dan vooral gaan om een oplader die op langere afstand werkt en dus geen oplader waarbij je de iPhone op bijvoorbeeld een plaat moet leggen. Een blik op het assortiment van de fabrikant laat inderdaad zien dat zij allerlei onderdelen produceren voor stroomvoorziening.

Lite-On Semiconductor is niet het eerste bedrijf die onderdelen zou leveren voor draadloos opladen, want eerder werd al gesproken over Foxconn die aan een draadloze oplader werkt. Onlangs hintte een CEO van het bedrijf Energous nog naar een samenwerking met Apple. Met deze techniek kun je apparaten tot een afstand van vijf meter draadloos opladen. Lite-On Semiconductor en Energous lijken echter geen verband te hebben. Wel zou het bedrijf Dialog Semiconductor geïnvesteerd hebben in Energous.

Het is dus nog maar de vraag met welke partijen Apple in zee gaat voor het maken van draadloos opladen. Maar het begint er nu toch wel op te lijken dat het opladen van de iPhone 8 straks vanaf een afstandje kan en dat het niet meer nodig is om je iPhone aan een kabel of dock te verbinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2017, 13:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.