Berichten-app in iOS 10 bevat aanwijzingen voor donkere modus

Hoewel Apple geen donkere modus voor iOS 10 aangekondigd heeft, zijn er toch meerdere hints dat Apple bezig is met de donkere weergave. Het is een ontwikkelaar gelukt om dit in de Berichten-app zichtbaar te maken.

Concept van iOS 10 met donker thema in Berichten-app.
Veel mensen hoopten op een speciale donkere modus in iOS 10 en hoewel Siri dit inderdaad leek te verklappen, heeft Apple het toch niet aangekondigd tijdens de WWDC. Ook in de eerste beta voor ontwikkelaars is bijvoorbeeld geen schakelaar te vinden om het uiterlijk van iOS in het donker weer te geven, terwijl Apple dit wel aankondigde voor de Apple TV. Maar na het doorspitten van de broncode van de eerste beta, blijkt toch dat Apple mogelijk werkt aan een implementatie van een donkere stand.

Bekijk ook

Siri wil iOS niet zwartmaken, maar lijkt wel donkere modus te verklappen

Siri verklapt mogelijk nog een nieuwe functie: een donkere stand in iOS 10. Siri lijkt de instelling om iOS in het donker weer te geven wel te herkennen, maar helaas niet in te kunnen schakelen.

Optie voor donker thema in Berichten-app

Ontwikkelaar Andrew Wiik ontdekte in de code van de eerste beta van iOS 10 een donkere weergave voor de Berichten-app. Er zijn namelijk referenties gevonden naar CKUIThemeDark en na wat sleutelwerk is het hem gelukt om de donkere stand te forceren, waardoor de Berichten-app een donker uiterlijk gekregen heeft. In onderstaande afbeeldingen het bewijs.

Donkere stand in iOS 10 in de Berichten-app.

Het is niet ondenkbaar dat Apple later in iOS 10 alsnog een donkere stand toevoegt. Tijdens de betaperiode van een grote release als iOS 10 komen er vaak nog nieuwe functies bij (en worden er enkele verwijderd), waardoor iedereen in september wellicht toch zijn of haar iPhone in het donker in kan stellen. Een ander bewijs dat Apple experimenteert met een donkere stand, is het feit dat de Klok-app in iOS 10 een hele nieuwe donkere interface gekregen heeft.

Bekijk ook

Deze onbekende functies zitten in tvOS 10 voor de Apple TV

Apple sprak bij de aankondiging van tvOS 10 vooral over de nieuwe Remote-app, de donkere stand en eenvoudiger inloggen bij apps om live tv te kijken. Maar wat is er allemaal nog meer nieuw in tvOS 10 voor de Apple TV? We zetten het in dit artikel op een rijtje.

Bovendien ziet een donkere interface er op een iPhone met OLED-scherm extra mooi uit, omdat de zwarttinten in deze schermtechniek extra diep zwart zijn. Apple zou in 2017 over willen stappen naar een OLED-scherm, waardoor het mogelijk is dat Apple met iOS 10 alvast experimenteert met een donkere interface.

Bekijk ook

'Eerste iPhone met OLED-scherm verschijnt al in 2017'

Apple zou in 2017 de overstap al willen maken naar OLED-displays. Dit is een jaar eerder dan voorgaande geruchten deden vermoeden.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.