iOS 10 op iPhones

iOS 10 heeft minder opslagruimte op je iPhone nodig

iOS 10 neemt op iPhones minder opslagruimte in beslag; het scheelt vele gigabytes. Vooral bij iPhones met weinig opslag is dat goed nieuws.

Goed nieuws voor mensen die altijd maar zitten aan te rommelen met gebrek aan opslagruimte: iOS 10 is afgeslankt. Op een 128GB iPhone was voorheen maar 113GB opslagcapaciteit vrij beschikbaar voor gebruikers. Nu is dat gestegen naar ruim 121GB.

iOS 10 op iPhones

iOS 10 heeft minder opslagruimte nodig

Dat ontdekte een bezoeker van Reddit. We hebben het gecontroleerd op onze eigen test-iPhone en hebben dat vergeleken met een soortgelijke iPhone met iOS 9. Inderdaad blijkt dat er nu veel meer ruimte vrij is. Het besturingssysteem en de standaardapps namen voorheen 15GB in beslag, terwijl het bij iOS 10 is gekrompen tot nog niet eens 7GB. Uiteraard hebben we dit getest op een iPhone waar geen standaardapps waren gewist.

Opslag iOS 10

Bij een iPhone met een hoge opslagcapaciteit is het verschil enorm als je naar de getallen kijkt, maar waar het vooral praktisch nut zal hebben is op iPhones met weinig opslagcapaciteit zoals de 16GB-modellen. Opeens hou je weer meer ruimte over om eigen apps te installeren.

Muziek: opslag optimaliseren in iOS 10

Nog meer opslagruimte vrijmaken
iOS 10 bevat bovendien nog een aparte functie om meer opslagruimte vrij te maken op je toestel: je kunt de hoeveelheid opslag voor muziek optimaliseren, zoals je op de afbeelding hierboven ziet. Dit is een van de minder bekende functies in iOS 10, die we in een apart artikel hebben besproken.

Verder bevat iOS 10 de al genoemde functie om standaardapps te verwijderen. Daarbij wordt wel wat opslagruimte vrijgemaakt, maar het gaat slechts om enkele MB’s. Dat komt omdat de apps in werkelijkheid niet worden gewist, maar slechts verborgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2016, 10:54
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, opslagcapaciteit, opslagruimte

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.