Amerikaanse Disney-app werkt nauw samen met iTunes

De Amerikaanse Disney-app Disney Videos Anywhere synchroniseert al je aankopen in iTunes, zodat je ze kunt streamen vanuit een aparte app.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Disney Videos AnywhereDisney heeft in de Amerikaanse App Store de video-app Disney Videos Anywhere beschikbaar gesteld, waarin je films van Disney, Marvel en Pixar kunt kopen en streamen. De app is nog niet in Nederland beschikbaar, maar bevat wel een opmerkelijke functie die we nog niet eerder voorbij zagen komen: het is mogelijk om je iTunes-account te koppelen aan de app, waarna je alle Disney-films op iTunes rechtstreeks in de app kunt kopen. Eerder gekochte Disney-films op iTunes worden ook aan de bibliotheek toegevoegd.

Disney Videos Anywhere screenshotOm je iTunes-account te koppelen aan Disney Videos Anywhere moet je inloggen met een Disney-account. We hebben nog niet eerder een iOS-app op zo’n directe wijze gekoppeld zien worden aan andere aankopen die je met een Apple ID hebt gemaakt. Het is wel logisch dat uitgerekend Disney dit voor elkaar krijgt bij Apple. De twee bedrijven hebben een hechte relatie, omdat Steve Jobs Pixar verkocht aan Disney en vervolgens een zetel kreeg in de raad van bestuur van Disney.

De koppeling tussen Disney en iTunes brengt nog een voordeel met zich mee: alle films geassocieerd met je Disney-account worden ook toegevoegd aan je iTunes-aankopen. Volgens 148Apps gaat het hierbij vaak om digitale edities van films die je op een fysieke disc hebt gekocht. Dit betekent kortgezegd dat een Disney-film op DVD of Blu-ray makkelijk aan je iTunes-bibliotheek toegevoegd kan worden.

De nieuwe Disney-app is beperkt tot de Amerikaanse App Store. Je kunt met een Amerikaans App Store-account de app nu alvast downloaden, maar je hebt dan geen toegang tot eerder gemaakte aankopen op je Nederlandse Apple ID. Bovendien weigert de app zelfs met een Amerikaans iTunes-account de koppeling te maken, omdat je niet in de betreffende regio van de app zit. Vermoedelijk wordt je locatie op andere manieren door de applicatie getraceerd.

Downloaden: Disney Videos Anywhere (Amerikaanse App Store, gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:14
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen disney, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.