Tandenborstel Oral-B vertelt alles aan je iPhone via Bluetooth

Oral-B heeft een elektrische tandenborstel gedemonstreerd, die via Bluetooth met de iPhone verbindt. Zo houdt de app je poetsgedrag bij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Oral-B TandenborstelHeb je vandaag wel twee minuten lang je tanden gepoetst? Een nieuwe Bluetooth-tandenborstel van Oral-B met een bijbehorende iOS-app gaat het je binnenkort vertellen. De nieuwe borstel werd op het Mobile World Congress gedemonstreerd, waar gelijk ook de nodige borstelfuncties werden besproken. Zo is het mogelijk om je poetsstatistieken over een langere periode in de app bij te houden en vertelt de iPhone wanneer het tijd is om een nieuwe borstelkop te kopen. De app begeleidt je ook stap voor stap terwijl je alle hoeken van de mond poetst.

Het lijkt in eerste instantie wat onnodig om met een iPhone-app bij te houden of je wel genoeg poetst: veel elektrische borstels geven immers al met een trilling aan wanneer de aangeraden poetsperiode is gepasseerd. Door je poetsinformatie in de app te verzamelen biedt de Oral-B-tandenborstel echter een uitgebreid overzicht, waar je tandarts weer wat aan kan hebben. De tandarts ziet immers in één oogopslag hoe je de afgelopen maanden hebt gepoetst.

De iPhone-tandenborstel brengt nog een voordeel met zich mee: een ingebouwde druksensor slaat alarm zodra je te hard drukt. Dit alarmgeluid wordt door zowel de tandenborstel als je iPhone geproduceerd. Om het poetsen leuker te maken geeft de app je ook beloningen in de vorm van badges, die je bijvoorbeeld krijgt nadat je een bepaald aantal keer achter elkaar hebt gepoetst. Oral-B gaat de iPhone-tandenborstel vanaf juni 2014 aanbieden voor 219 euro.

We zagen voor Oral-B ook andere bedrijven de mogelijkheden van een iPhone-tandenborstel aftasten. De Kolibree en Beam Brush maken allebei ook via Bluetooth verbinding met je iPhone, om vervolgens informatie in een app te verschaffen. Oral-B is wel de grootste partij die we tot nu toe het idee zien oppikken.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lRvYQXruyKk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2014, 8:53
Categorie Accessoires
Onderwerp tandenborstel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.