Digitale kroon van gouden Apple Watch heeft wisselende kleuren

De digitale kroon (draaiknop) van de Apple Watch-modellen verschilt nogal: dezelfde kleur als de behuizing, zwart, wit, rood, of blauw. Hoe zit dat?

Er is iets vreemds aan de hand met de digitale kroon (het draaiknopje) van de verschillende Apple Watch-uitvoeringen. Bij de Apple Watch Sport heeft de digitale kroon dezelfde kleur als de behuizing, dus zilver of spacegrijs. Koop je een standaard Apple Watch, dan is de digitale kroon altijd zwart. Maar bij de duurste uitvoering in goud, lijkt de kleur afhankelijk van het horlogebandje.


digitale kroon apple watch

Tenminste, dat is wat in het marketingmateriaal van Apple te zien is. Een wit knopje bij een witte horlogeband en een rood knopje bij een rode horlogeband. We zien ook zwart en blauw als mogelijke kleuren. Dat heeft geleid tot wat speculatie: moet je straks als koper van de Apple Watch Edition niet alleen kiezen uit geelgoud en roségoud, maar is er ook nog keuze uit verschillende accentkleuren voor de digitale kroon? Wordt dat niet een logistieke nachtmerrie, met al die verschillende uitvoeringen, kleuren, accentkleuren en bandjes?

Een van de meest creatieve en tegelijk radicale oplossingen die is gesuggereerd, is dat de knop in werkelijkheid een miniatuur-schermpje is, die van kleur verandert als je een ander horlogebandje aanbrengt? De meest eenvoudige oplossing: bij het kopen van het horloge kies je één accentkleur. Wil je later een ander horlogebandje, dan heb je helaas een knopje dat niet helemaal matcht.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.