Google Inbox

Google Inbox nu ook voor iPad beschikbaar

Google Inbox is universeel geworden: de app maakt nu optimaal gebruik van het grotere iPad-scherm. Daarbij mist Google alleen wel een paar kansen.

Google InboxDe laatste update voor Google Inbox bevat volgens de update-informatie enkel “bugfixes en prestatieverbeteringen”, maar er is eigenlijk een belangrijke nieuwe functie toegevoegd. Inbox ondersteunt vanaf vandaag namelijk ook de iPad. Dit betekent dat de app optimaal gebruikmaakt van het grotere iPad-scherm.

Google Inbox iPadHet design van Google Inbox is in de iPad-versie grotendeels onveranderd. Je krijgt in de app nog steeds een enkele tijdlijn voor je inbox te zien, met daarbij foto’s en andere informatie uit de berichten. Zelfs als je de iPad liggend gebruikt, krijg je bij je inbox slechts een enkele lijst met berichten te zien. Dat voelt als een gemiste kans: op de iPad is er immers meer dan genoeg plek om bijvoorbeeld aan de linkerzijde een menubalk te tonen, of om geopende e-mails naast je maillijst te bekijken. De hogere resolutie van de iPad-app zorgt er voornamelijk voor dat er meer tekst op het scherm getoond wordt.

Lees ook: Inbox: wat maakt Google’s nieuwe mailapp zo slim?

Google introduceerde Inbox afgelopen jaar, maar toen was de app enkel geoptimaliseerd voor de iPhone. We hebben deze app uitgebreid besproken in een review. Om gebruik te maken van Inbox, moet je eerst worden uitgenodigd door een andere gebruiker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2015, 10:17
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.