Wachtwoorden hangslot LastPass

Deze wachtwoordmanagers gebruiken de iCulture-lezers het meest

We vroegen aan iCulture-lezers welke wachtwoordmanagers jullie het meest gebruiken. Hier lees je de uitslag, met toelichting en tips voor alternatieve wachtwoord-apps die niet in de poll voorkwamen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Een paar dagen geleden vroegen we jullie welke wachtwoordmanager jullie het meest gebruiken. In onze poll was er een duidelijke winnaar, met de iCloud Sleutelhanger van Apple als goede tweede. Hieronder lees je de rest van de uitslag.

Wachtwoorden hangslot LastPass

1Password en Sleutelhanger meest populair

1Password is onder Apple-gebruikers een van de bekendste wachtwoordmanagers. Uit onze poll blijkt dat deze ook veruit de populairste is. Maar liefst 43% van de iCulture-lezers gebruikt deze app om wachtwoorden te beheren. De iCloud Sleutelhanger van Apple wordt ook veel door jullie gebruikt; deze kreeg in de poll een goede 27% van de stemmen. Bij de iCloud Sleutelhanger ligt dit natuurlijk voor de hand omdat deze door Apple standaard wordt meegeleverd in iOS en op de Mac. Veel gebruikers raken met deze functie snel bekend en hebben niet de behoefte aan een aparte wachtwoordenapp. Dat de iCloud Sleutelhanger gratis te gebruiken is, helpt bij veel iCulture-lezers ongetwijfeld mee aan de populariteit ervan.

Wat ons opviel is dat andere apps vaker werden genoemd dan de alternatieven die wij aanreikten, namelijk LastPass (7%), oneSafe (2%) en Dashlane (1%). In de reacties werden SplashID en mSecure beide zo’n 10 keer genoemd. Maar het meest genoemd werd KeePass, een open source wachtwoordmanager voor Windows, wat goed laat zien dat er onder de iCulture-lezers toch heel wat Windows-gebruikers zijn, hetzij thuis of op het werk. Er zijn geen officiële KeePass-apps voor iOS en Mac, maar er zijn wel afgeleide apps die de data kunnen inlezen.

Waarom kiezen mensen een wachtwoordmanager?

We waren ook benieuwd waarom mensen voor een bepaalde wachtwoordmanager kiezen. Is het omdat het een aanbieder is waarbij privacy sterk benadrukt wordt, of omdat vrienden het hebben aangeraden? Welnee, iCulture-lezers zijn veel praktischer van insteek. Ze kiezen een app vooral omdat het op meerdere platformen beschikbaar is (24%). Juist daarom is het eerder genoemde KeePass wel een opvallende aanwezige in de lijst, omdat die officieel alleen op Windows beschikbaar is. iCulture-lezers kiezen een wachtwoord-app ook omdat de app een goede reputatie heeft (17%) of omdat de app precies de functies bevat die ze zoeken in een wachtwoordmanager (16%).

OneSafe voor de iPhone, iPad en Mac.

Prijs is een minder belangrijke factor om voor een wachtwoordmanager te kiezen (7%). Dat blijkt ook wel uit het feit dat veel mensen kiezen voor de betaalde app 1Password, die vooral op de Mac erg prijzig is. 1Password is korte tijd gratis geweest, maar dat geldt niet voor de Mac-versie. oneSafe is een paar maanden geleden Apple’s gratis App van de Week geweest, maar dat heeft niet geleid tot veel gebruikers.

Ben je er nog niet uit welke wachtwoordenapp voor jou het meest geschikt is? Lees onze gids ‘De beste wachtwoordenapps voor iPhone en iPad‘ nog eens rustig door voor meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2016, 21:27
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.