13-inch MacBook Pro zonder Retina-scherm.

‘Apple verwijdert niet-Retina 13-inch MacBook Pro uit Apple Store’

Wist je dat Apple nog steeds een 13-inch MacBook Pro zonder Retina-scherm verkoopt, afkomstig uit juni 2012? Berichten uit Amerika zeggen nu dat dit model niet meer te bekijken is in de Apple Stores.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

13-inch MacBook Pro zonder Retina-scherm.
Het merendeel van Apple’s Mac-line-up bestaat nu uit Retina-schermen (los van de MacBook Air-lijn en een enkele iMac), maar er is één model die zich nog flink wist te weren tegen al het geweld van schermen met hoge resoluties, snelle SSD’s en dunnere behuizing. De 13-inch MacBook Pro zonder Retina-scherm maar mét diskdrive wordt nog steeds verkocht, maar het lijkt er nu op dat dit model steeds minder beschikbaar komt. Dit model wordt namelijk langzaamaan verwijderd uit de Amerikaanse Apple Stores.

13-inch niet-Retina MacBook Pro is goedkoopste model

Het 13-inch model zonder Retina-scherm is veruit Apple’s oudste product in het huidige assortiment, los van alle randapparatuur. Het huidige model stamt uit juni 2012 en heeft een scherm met lagere resolutie, een harde schijf van 500GB en is nog het enige model met een ingebouwde diskdrive. Deze MacBook Pro is nog steeds te koop bij de online Apple Store, maar berichten uit Amerikaanse Apple Stores laten merken dat het model niet meer te bekijken is in de winkel zelf.

Het is niet vreemd dat Apple deze MacBook Pro niet meer publiekelijk tentoonstelt in de winkels. Het model is met een vanafprijs van €1.199 relatief duur als je het vergelijkt met de nieuwste MacBook die wel een Retina-scherm heeft. Bovendien is er waarschijnlijk nog weinig vraag naar een MacBook met een diskdrive. Ook staan er nieuwe modellen van de MacBook Pro op de planning en volgens de laatste berichten zou Apple deze nieuwe modellen nog deze maand aankondigen. Het verwijderen van de 13-inch MacBook Pro maakt in ieder geval plaats voor nieuwe modellen.

In alle drie de Apple Stores in Nederland is het model overigens nog op voorraad en een online bestelling wordt aanstaande woensdag geleverd. Ook in de Amerikaanse Apple Store is het model nog volop verkrijgbaar. Het zal echter niet lang meer duren voordat Apple helemaal stopt met het aanbieden van deze verouderde MacBook Pro.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 21 juni: Opmerking over Macs met Retina-schermen aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2016, 11:51
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.