Skross Buzz vrouw met kabel

Skross Buzz wil voorkomen dat je je oplader kwijtraakt

Skross Buzz is een Lightning-kabel die gaat piepen als je de iPhone of iPad loshaalt. Bedoeld voor mensen die hun opladers vaak in hotelkamers of café's laten slingeren.

Skross Buzz vrouw met kabel

Als je op vakantie gaat, neem je je iPhone en iPad mee. Je wilt ten slotte ook op vakantie in contact blijven met vrienden en familie via social media of misschien zelfs wel je mail checken (zakelijk of privé). Maar welke oplader neem je mee? Zonder stroom is zelfs de duurste telefoon slechts een presse-papier. Het is dan ook zaak om de oplader mee te nemen en niet te vergeten in je hotelkamer. Skross Buzz heeft daar een oplossing voor.

Skross Buzz

Skross Buzz

In sommige hotels en café’s is het stopcontact achter een kastje weggewerkt, zodat je als je even niet oplet, vertrekt zonder je oplader mee te nemen. Er zijn al laders die hier een oplossing voor bieden, namelijk dat de lader gaat piepen zodra de iPhone of iPad niet meer verbonden is. Skross, de Zwitserse leverancier van onder andere wereldstekkers, denkt de oplossing te hebben met de Skross Buzz, die je gebruikt in combinatie met je bestaande USB-lader.

Skross Buzz-knopHet principe is eenvoudig: als er stroom loopt tussen apparaat en stopcontact is de Buzz een gewone lader. Als de verbinding verbroken wordt omdat het apparaat wordt losgekoppeld, gaat er een blauw lampje branden en hoor je een piep. Zo vergeet je niet snel je oplader. Door op een knopje te drukken gaat het geluid uit. Het lichtje blijft echter nog knipperen als visueel signaal dat de verbinding is verbroken. Zo zie je beter dat er nog een oplader verderop in het stopcontact zit. Juist als ‘ie in een donker hoekje ligt valt het knipperende lampje extra op.

Is dit het ei van Columbus? Voor warhoofden die regelmatig een oplader zijn kwijtgeraakt wel. Een nieuwe oplader kost al snel tussen de 15 en 30 euro, zeker als je het op vakantie moet kopen in de hotelshop of in een toeristenwinkel. Haal je een nieuwe adapter en kabel bij Apple, dan ben je nog veel meer kwijt. Overigens is de Skross Buzz zelf ook niet goedkoop, want je betaalt er €36,90 voor bij de fabrikant en bij online retailers. Maar daarmee ben je hopelijk wel van je probleem af.

Skross Buzz-kabelDe Skross Buzz werkt zowel met iOS-apparaten als met microUSB-apparaten. De Lightning-stekker is een verloopstekker van microUSB en kan zodoende met beide apparaten werken. Volgens de fabrikant kan het ook dienstdoen als diefstalbescherming. De kabel gaat dan piepen als de iPhone uit je hand wordt gerukt, terwijl je aan het laden bent. Het is te hopen dat het geluid luid genoeg is, zodat omstanders (of jijzelf) de dief snel in de kraag vatten.

Dit is een gastbijdrage van Rob Blaauboer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2016, 18:06
Categorie Accessoires
Onderwerp opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.