De Rekenkamer van de KRO vanavond live meespelen op de iPad

De rekenkamer is een programma van de KRO dat iPad-bezitters live kunnen meespelen via een tweede scherm webapplicatie. Zo kan iedereen de antwoorden die het programma stelt, proberen te beantwoorden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De Rekenkamer tweede schermWat kost de koningin? Dat is de vraag die het KRO-programma De Rekenkamer vanavond om 20.25 uur stelt op Nederland 3. Die vraag wordt niet alleen beantwoord door de programmamakers aan het einde van de aflevering, maar kan ook worden beantwoord door ons. KRO heeft een webapplicatie gelanceerd die de vragen uit het programma ook voorlegt aan mensen die meespelen op de iPad of iPhone.


In het programma worden er een aantal vragen voorgelegd die tijdens de uitzending beantwoord kunnen worden op live.kro.nl. Die website is zo ontwikkeld, dat hij tegelijk geoptimaliseerd is voor de laptop, de iPhone en de iPad. Via een slider kun je een financiële indicatie geven van het kostenplaatje dat je schat bij een vraag die wordt voorgelegd. In het programma komt even later een balk in beeld waarin het gemiddelde wordt gepresenteerd van alle deelnemers van het tweede scherm. Later zie je de resultaten, het geschatte gemiddelde en jouw schatting op je iPad.

Je hoeft De Rekenkamer niet alleen te spelen tegen mensen die je niet kent. Door in te loggen via Facebook of Twitter, kun je een social media-account koppelen aan de webapp. Vrienden die ook meedoen, komen ook in beeld en zo speel je opeens met meerderen hetzelfde spel. Bij elk antwoord is te zien wat je vrienden dachten. Als dat verveelt, kun je in een apart tabblad kijken wat er over het programma wordt getweet.

De vraag van vanavond is: wat kost de koningin? De uitzending begint om 20.25 uur op Nederland 2 en is live mee te spelen op live.kro.nl.

De Rekenkamer tweede scherm eind

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.