Apple gaat iTunes Match iCloud op 26 september resetten

Apple gaat iTunes Music vanaf 26 september resetten. Dit wordt gedaan ter voorbereiding op iOS 5. Eerder kondigde Apple al een reset aan van iCloud-backups.

icloud_muziekApple heeft ontwikkelaars gewaarschuwd dat ze de iCloud-bestanden van iTunes Match op maandag 26 september gaat resetten. Dit is vergelijkbaar met de waarschuwing afgelopen week, waarbij Apple aankondigde de back-ups van iCloud te gaan wissen. Beide maatregelen hebben te maken met de voorbereidingen voor iOS 5. Het wil overigens niet zeggen dat iOS 5 ook meteen na de datum van 26 september beschikbaar komt. Eerst zal er nog een iOS 5 GM (Gold Master) moeten verschijnen, een definitieve testversie waarbij alle kinderziektes moeten zijn opgelost.

Ben je ontwikkelaar en heb je al meegedaan aan iTunes Match, dan zullen de muziekbestanden om 9:00 uur Pacific Time (18:00 uur Nederlandse tijd) worden gewist. Lokale muziek die je op je computer hebt staan, blijft gewoon bewaard. iOS 5 wordt begin oktober verwacht, rond dezelfde tijd dat er een vermoedelijk media-event staat gepland. Apple zelf heeft de datum van 4 oktober nog niet bevestigd.

iTunes Match is één van de nieuwe functies in iOS 5. Je kunt daarmee de muziek die je elders hebt gekocht/gedownload voor 25 dollar per jaar laten omzetten naar ‘officiële’ iTunes-muzieknummers. Je hebt dan dezelfde rechten en mogelijkheden die muziekkopers bij iTunes ook hebben. Vooralsnog gaat iTunes Match alleen in de VS van start, vanwege regionaal gebonden licentierechten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2011, 11:01
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen itunes match, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.