KRO’s De Rekenkamer: vanavond live meespelen op de iPhone

De Rekenkamer van de KRO laat vanavond bezitters van een iPhone en iPad live meespelen met het programma waarin de kosten van de Koningin worden berekend.

De Rekenkamer tweede schermHoeveel is de Nachtwacht van Rembrandt waard? En wat bespaar je jaarlijks op benzine als je twee keer in de week op de fiets naar het werk gaat? Het zijn vragen die elke vrijdagavond langs kunnen komen bij De Rekenkamer, een programma van de KRO dat inzicht verschaft over geldzaken. De publieke omroep heeft er een zogenaamde ‘tweede scherm’ web-app bij gemaakt waardoor we vanavond live kunnen schatten wat iets kost.

In het programma worden er een aantal vragen voorgelegd die tijdens de uitzending beantwoord kunnen worden op live.kro.nl. Die website is zo ontwikkeld, dat hij tegelijk geoptimaliseerd is voor de laptop, de iPhone en de iPad. Als de medewerkers van programma zich afvragen: ‘Wat kost een kind krijgen in Nederland tegenwoordig?’, kun je via een slider een indicatie geven van de kosten die je erbij bedenkt. In het programma komt even later een balk in beeld waarin het gemiddelde wordt gepresenteerd van alle deelnemers van het tweede scherm. Later zie je de daadwerkelijke kosten, het geschatte gemiddelde en jouw schatting op je iPhone.

Je hoeft De Rekenkamer niet alleen te spelen tegen mensen die je niet kent. Door in te loggen via Facebook of Twitter, kun je een social media-account koppelen aan de webapp. Vrienden die ook meedoen, komen ook in beeld en zo speel je opeens met meerdere mensen hetzelfde spel. Bij elk antwoord is te zien wat je vrienden dachten. Als dat verveelt, kun je in een apart tabblad kijken wat er over het programma wordt getweet.

De Rekenkamer tweede scherm eind

Het is niet de eerste dat een publieke omroep kijkers mee laat spelen met hun programma. In BNN’s Flashback moet je in razend tempo beantwoorden welke details je in de serie bent tegengekomen en KRO’s Case Sensitive speelde een soort Cluedo met de kijker, waarin hij of zij de dader aan moest wijzen.

De vraag van vanavond is: wat kost de koningin? De uitzending begint om 20.25 uur en is live mee te spelen op live.kro.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2011, 17:35
Categorie Apps
Onderwerpen financieel, politiek, scherm, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.