Cydia koopt Rock Your Phone en Rock.app (jailbreak)

Cydia heeft Rock gekocht, de grootste overname in de jailbreak-wereld.

cydia rockRock Your Phone introduceerde anderhalf jaar geleden de Rock.app Store. Ontwikkelaars uit het jailbreak-circuit konden er hun betaalde iPhone-applicaties verkopen, als alternatief voor de App Store. Maar is altijd een eeuwige tweede geweest, achter de veel bekendere Jay Freeman (Saurik) en zijn Cydia Store. Beide ondernemers zijn nu tot een overeenkomst gekomen: het bedrijf SaurikIT, LLC koopt het bedrijf Rock Your Phone, Inc.

Het betekent overigens wel dat Rock.app langzamerhand zal verdwijnen. De komende 10 dagen kunnen gebruikers nog applicaties kopen en downloaden via Rock. Daarna moeten de gebruikers de accountgegevens van Cydia Store gebruiken om in te loggen. Saurik is van plan om Rock grotendeels leeg te halen en de apps en thema’s over te hevelen naar de Cydia Store. Het is de grootste overname in de jailbreak-wereld tot op heden.

Door de overname komen er 21.000 applicaties en thema’s beschikbaar in Cydia, die niet te koop zijn in de App Store. Als je in de toekomst naar Rock gaat, zul je een melding te zien krijgen. Rock-oprichter Mario Ciabarra (ook bekend als psuskeels) geeft in een reactie de gebruikelijke one-liners: de overname is een “great opportunity for us” en er is uiteraard sprake van een “win-win”-situatie. Ciabarra denkt dat hij met zijn winkel meer zakelijke professionals naar de iPhone jailbreak-community heeft weten te trekken. Zelf gaat hij meer tijd besteden aan het ontwikkelen van apps via Intelliborn, zoals de bekende app Intelliscreen (zie hieronder). Maar het bedrijf maakt ook MyWi, Tlert, MyProfiles en My3G.

IntelliScreenDe onderhandelingen tussen Ciabarra en Saurik waren al een paar maanden aan de gang. Tijdens de eerste gesprekken bleek dat Ciabarra toch meer plezier beleefde aan het maken van apps, terwijl voor Saurik het aanbieden van een platform meer trok. Rock had bij het bekendmaken van de overname meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers. Er zijn 500.000 licenties gekocht door 280.000 gebruikers uit 185 landen. In Rock waren 124 ontwikkelaars uit 19 landen actief, die hun app via de Rock.app verkochten. Het beeld van jailbreak-ondernemers die met moeite kunnen rondkomen van donaties moet misschien wat worden bijgesteld: Rock had 9 medewerkers in dienst en een omzet van meer dan 3,3 miljoen dollar in de periode tussen maart 2009 en september 2010.

In maart 2009 schreven we voor het eerst over Rock: Rock Your iPhone, tweede App Store-alternatief gaat live

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2010, 12:47
Categorieën Apple, Jailbreak
Onderwerpen app store, cydia, jailbreak, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.