Gerucht: nieuwe iPad met FaceTime mogelijk nog voor kerst

AppleInsider meldt dat Apple mogelijk nog voor de feestdagen met een nieuwe iPad komt, die is uitgerust met een videocamera en ondersteuning heeft voor FaceTime-videobellen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad met cameraHet is onwaarschijnlijk dat Apple tot volgend jaar gaat wachten voor de introductie van een nieuwe iPad. Dat meldde AppleInsider vrijdag. Een insider met kennis van Apple’s toekomstige plannen onthulde tegenover de site dat Apple momenteel een iPad met ingebouwde videocamera en ondersteuning voor FaceTime-videobellen aan het testen is. Deze zou al in een gevorderd teststadium zijn beland, hetgeen betekent dat het apparaat mogelijk nog dit jaar op de markt kan komen.

Apple wijkt voor producten normaal gesproken niet zo snel van de standaard lanceringscycli af, maar volgens de insider heeft het bedrijf vorige maand een ambitieus doel gesteld: een nieuwe iPad gereed hebben voor het Amerikaanse holiday shopping season van start gaat. De Chineestalige krant Economic Daily News berichtte eerder al dat Apple nog voor de feestdagen met een kleinere 7-inch iPad zou komen. Het is echter onduidelijk of de bron van AppleInsider over dezelfde iPad spreekt.

Volgens de website betekent dit dat Apple zich houdt aan de bekende strategie door belangrijke producten meer waarde te geven en tegelijkertijd de prijzen en winstmarges gelijk te houden. De laatste officiële verkoopcijfers van de iPad dateren alweer van 20 juli. Toen maakte Apple bekend dat er tussen april en juli 3,27 miljoen iPads waren verkocht. Naar verwachting is dat aantal inmiddels bijna verdubbeld. Ook in eigen land vliegt het apparaat de winkels uit. Nu.nl’s eigen iPad-app is inmiddels de 50.000 downloads gepasseerd, een aardige indicatie voor het aantal iPads in Nederland.

Ook FaceTime-videobellen gaat in de toekomst, wat Apple betreft, een steeds grotere rol spelen. Tot vorige week was dat alleen mogelijk van iPhone 4 naar iPhone 4, maar met de introductie van de nieuwe iPod touch met videocamera kunnen ook iPod touch-gebruikers videobellen. Apple wil FaceTime niet alleen naar nieuwe iOS-apparaten — waaronder de nieuwe iPad — brengen, maar ook naar de desktop. Vrijdag bracht de Franse website Mac4Ever een gerucht de wereld in dat Apple zowel voor Mac OS X als Windows aan FaceTime-ondersteuning werkt.

Flurry, een bedrijf dat door middel van software in applicaties allerlei statistieken analyseert, noemt de iPad een interessant product voor Apple, omdat het apparaat zowel bij consumenten als ontwikkelaar meteen tot succes heeft geleid. Volgens Peter Farago, vicepresident van Flurry’s marketingafdeling, is de toevoeging van FaceTime aan de iPad een ‘must-have’ functionaliteit die de verkopen van het apparaat opnieuw een flinke duw in de rug zal geven. Uit cijfers van Flurry wordt duidelijk dat het aantal nieuwe ontwikkelprojecten voor de iPad bijna verdubbeld is sinds de lancering in april. In april en mei toonden ontwikkelaars al veel interesse in de iPad, maar in juni en juli nam het aantal nieuwe projecten nog eens met 95 procent toe.

Reacties: 62 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.