iPhone 4 met oordopjes (c) Shutterstock

‘Apple repareert iPhone 4 en oudere Macs binnenkort niet meer’

Apple zou vanaf volgende week stoppen met het repareren van de iPhone 4. Ook enkele oudere Macs kunnen niet meer bij Apple gerepareerd worden. De wijziging zou in gaan op 13 september, een kleine week na de aankondiging van de iPhone 7.

iPhone 4 met oordopjes (c) Shutterstock
Apple biedt vaak nog lang ondersteuning voor haar producten, zowel op het gebied van onderdelen als software-updates. Voor een drietal producten komt hier echter verandering in: de iPhone 4, de 20-inch iMac uit midden 2009 en de Mac mini uit midden 2010. Volgens interne documenten zou de verandering op 13 september in gaan, een kleine week na de aankondiging van de iPhone 7.

‘iPhone 4 te oud voor reparatie’

Op dit moment wordt op de Apple-website een hele reeks aan producten weergegeven waarvan de status als oud of verouderd gekenmerkt wordt. Het verschil tussen oud en verouderd zit hem vooral in de tijdsduur sinds het stoppen van de productie. Oude producten zijn producten waarvan de productie tussen de vijf en zeven jaar geleden gestopt is. Een product is verouderd als deze al langer dan zeven jaar niet meer gemaakt wordt. Deze verdeling is vooral van toepassing op Amerika en Turkije, terwijl voor de rest van de wereld alleen de term verouderd gehanteerd wordt.

Vanaf volgende week komen hier dus enkele producten bij. Het gaat om de iPhone 4, maar het interne document spreekt alleen over de CDMA-versie van de iPhone 4. Deze werd in 2011 geïntroduceerd, bijna een jaar na de oorspronkelijke release van de iPhone 4. De CDMA-versie verschilt in design iets van de bij ons gebruikelijke GSM-versie. Op dit moment worden in Nederland alleen de originele iPhone, iPhone 3G en iPhone 3GS als verouderd weergegeven.

iPhone 4 en sommige Macs kunnen niet meer gerepareerd worden.

Tot slot gaat het nog om enkele Macs, zoals de 20-inch iMac uit midden 2009, de Mac mini uit midden 2010, evenals de Mac mini Server uit midden 2010. Dit betekent dat deze producten niet meer door Apple of de reparatiepartners van Apple gerepareerd kunnen worden. Heb je toevallig nog zo’n product op zolder liggen die ook nog eens in de originele verpakking bewaard is, wees er dan maar zuinig op. Vintage iPods in ongeopende verpakking zijn veel geld waard. Wie weet wat een oude iPhone 4 over enkele jaren nog opbrengt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2016, 13:47
Categorieën iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen iPhone 4, vintage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.