Procreate voor iPad: tekenapp krijgt nieuwe gereedschappen

De populaire tekenapp Procreate voor iPad krijgt na de update nieuwe mogelijkheden, zoals een nieuw selectiegereedschap en een handig knip- en plakmenu.

Procreate logoGebruikers van tekenapp Procreate voor iPad hebben na een update de beschikking gekregen over nieuwe gereedschappen. De lijst met verbeteringen is vrij lang. De belangrijkste nieuwe onderdelen zijn een zogenaamd ‘freehand’ selectiegereedschap, een nieuw systeem om te knippen en te plakken en een nieuwe interface om een canvas te maken. Procreate behoort tot een van de favoriete iPad-apps onder tekenaars. Zowel de functionaliteit als de vormgeving worden gewaardeerd. De app ontving zelfs een Apple Design Award voor het ontwerp van de app.

ProcreateMet de nieuwe freehand selection-functie kunnen Procreate-gebruikers een vrije selectie maken. Door punten te plaatsen wordt met polygonen een nauwkeurige omtrek gemaakt van het geselecteerde gebied. Je kunt delen toevoegen en verwijderen van de selectie. De laatste selectie wordt ook onthouden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid de selectie te wissen en de selectie om te draaien, zodat juist alles buiten het gebied wordt geselecteerd.

Procreate heeft een nieuwe interface om een canvas te creëren. Naast de huidige presets is er nu ondersteuning voor 1080p en A4-formaat van 300dpi. Wil je externe .procreate-bestanden laden in de app, dan kan dat vanaf nu via iTunes. Met het nieuwe knip- en plaksysteem van Procreate kun je onderdelen die op het clipboard staan plakken in een tekening. Je komt in het knip- en plakmenu door met drie vingers omlaag te vegen. De lijst met nieuwe mogelijkheden is nog veel langer dan de belangrijke voorbeelden die we hier noemen. Zo zijn er nieuwe kwasten, manieren om te verven en selecties te transformeren.

Downloaden: Procreate – Sketch, paint, create (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 11:00
Categorie Amusement
Onderwerpen procreate, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.