iPhone X spiegeling

Amerikaanse consumentenbond: ‘iPhone 8 (Plus) meer aanbevolen dan iPhone X’

Consumer Reports, de Amerikaanse consumentenbond, heeft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus beter beoordeeld dan de iPhone X. Dit komt vooral door breekbaarheid en de batterij, maar dit is lastig te vergelijken met het dagelijks gebruik.

iPhone X spiegeling
Consumer Reports, de Amerikaanse consumentenbond, heeft alle nieuwe iPhones van dit jaar bekeken en met elkaar vergeleken. Uit de test concludeert de instantie dat zij de iPhone 8 en iPhone 8 Plus net iets meer aanbevelen dan de iPhone X. Dit geldt met name voor wat betreft batterij en breekbaarheid. De test zegt echter weinig over het dagelijks gebruik.

iPhone-test Consumer Reports

Elk jaar test Consumer Reports de belangrijkste smartphones van het afgelopen jaar. Dit jaar eindigt de Samsung Galaxy S8 bovenaan, gevolgd door de Galaxy S8+. Op de derde plek staat de iPhone 8 Plus, waarna de iPhone 8 de top vier afmaakt. De iPhone X staat in het lijstje een stuk lager, namelijk op de negende plek. Die keuze is vooral gebaseerd op de breekbaarheid en de batterijduur van Apple’s nieuwe toptoestel.

De organisatie gebruikte een speciaal apparaat om een valtest te simuleren. Na vijftig keer vallen bleek het gebruikte iPhone X-model nog in orde, maar na honderd keer was de achterkant flink gebroken. Bij twee andere iPhone X-modellen bleek het scherm na vijftig keer vallen niet goed meer te werken. Het voorste glas brak niet, maar er verschenen wel groene strepen in het scherm. Consumer Reports raadt dan ook het gebruik van een hoesje aan. In een eerdere test met dezelfde methode wisten zowel de iPhone 8 en iPhone 8 Plus het op een paar schrammetjes na te overleven.

Consumer Reports droptest.

Batterijduur vergeleken
Ook de batterijduur zorgde ervoor dat Consumer Reports de iPhone X achter de iPhone 8 en iPhone 8 Plus plaatsen. De iPhone X gaat volgens de test 19,5 uur mee, terwijl dit bij de iPhone 8 Plus 21 uur is. De iPhone 8 hield het in de test 19 uur vol. Andere toestellen, zoals de Samsung Galaxy S8 en S8+ wisten het volgens de test zo’n 26 uur vol te houden.

Het nadeel van dit soort tests is dat het moeilijk te vertalen is naar situaties in het dagelijks gebruik. Het is zeer onwaarschijnlijk dat je je iPhone X honderd keer achter elkaar laat vallen en ook deze batterijtests komen niet in de buurt met hoe je het toestel in het dagelijks leven gebruikt. Hierdoor vallen de twee grootste minpunten van de iPhone X in de review van Consumer Reports al weg.

Er zijn namelijk ook genoeg punten waar de iPhone X volgens Consumer Reports wel erg goed op scoort. Op het gebied van camera’s doet de iPhone X het veruit het best. De achterste camera is volgens de instantie de beste camera die ze ooit getest hebben. Het scherm en Face ID brachten het er ook goed vanaf. Ook het gebruik van de veegbewegingen in plaats van de thuisknop zorgde volgens Consumer Reports voor weinig problemen.

In onze eigen iPhone X review kon je lezen (en zien) dat we de iPhone X momenteel de beste nieuwe iPhone vinden. In Apple’s nieuwe toptoestel zitten de meeste vernieuwingen die de trend gaan zetten voor de komende tien jaar. Als je echt bezorgd bent over het beschadigen van je iPhone X, dan kun je beter een iPhone X-hoesje gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2017, 10:11
Categorie iDevices
Onderwerpen consumenten, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.