Concept: Gamecontroller voor de Apple TV

Een Apple TV met game controller? Nederlandse ontwerper Marin Hajek heeft de gamepad in een concept vormgegeven.

Apple TV game controller Martin Hajek 1We lazen het gisteren weer: Apple zou werken aan een Apple TV met een eigen App Store, waarin je speciale apps en games voor je televisie kunt vinden. Het gerucht kwam al eerder voorbij, maar tot nu toe heeft Apple nog niks aangekondigd. Dat heeft de Nederlandse conceptmaker Martin Hajek echter niet tegengehouden. In een paar nieuwe afbeeldingen heeft hij een speciale Apple TV-gamecontroller van Apple vormgegeven, die gebruikt kan worden om de Apple TV-spelletjes te spelen.

Martin’s gamepad zou een geduchte concurrent zijn voor de Nintendo Wii Remote, al vragen we ons wel af hoe comfortabel een spel met deze Apple TV-afstandsbediening zou spelen. Het accessoire ziet er vrij klein en dun uit, waardoor hij wellicht lastig in de hand ligt. Een koord laat je de controller om je pols binden, zodat hij niet in je televisie vliegt als je bijvoorbeeld een tennisspel met ingebouwde bewegingssensoren speelt.

Het is vooralsnog onduidelijk of Apple een gamecontroller voor de iPhone zal maken. Gisteren dook er voor het eerst een gerucht op over een dergelijk accessoire, maar het is nog onduidelijk hoe concreet deze plannen al zijn. Het staat sowieso haaks op Apple’s huidige tactiek in iOS: de iPhone en iPad ondersteunen al gamepads, maar dit zijn juist accessoires gemaakt door derden. Apple verleent alleen licenties voor deze controllermakers.

Apple TV game controller Martin Hajek 2

Apple TV game controller Martin Hajek 3

Apple TV game controller Martin Hajek 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2014, 12:51
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, martin hajek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.