Stage 5: iPhone-dock met ingebouwde trilspeaker

De Stage 5 iPhone-dock heeft een ingebouwde trilspeaker, die van je tafel een luidspreker kan maken.

Stage 5 DockMet de juiste accessoires maak je van ieder oppervlak een luidspreker. Je bevestigt een speciaal hulpstuk op bijvoorbeeld een tafel of een doos, sluit hem aan op je iPhone en het gebruikte oppervlak versterkt met behulp van trillingen je muziek. Eén nadeel: het overgrote merendeel van deze accessoires ziet er wat suf en onhandig uit. De Stage 5-dock gaat voor een subtielere aanpak, door de speaker onderin een iPhone-houder te stoppen.

De Stage 5-dock versterkt het geluid van je muziek door het oppervlak te gebruiken waar hij op staat. Daarvoor gebruikt de dock Bluetooth 4.0: er wordt draadloos een verbinding gelegd met de iPhone, zodat je de dock ook als versterker kunt gebruiken als je de iPhone vasthoudt. Je hoeft de iPhone daarom alleen in de Stage 5-dock te zetten als je hem wil opladen.

De Kickstarter-houder heeft nog een paar andere trucs. Een ingebouwde accu zorgt er voor dat je de iPhone onderweg ook kunt opladen, en vervangbare connectors maken het makkelijk om te wisselen tussen een iPhone met 30-pins-connector, iPhone met Lightning-aansluiting en een smartphone met een micro-usb-poort.

Hoewel het idee achter de Stage 5-dock veelbelovend is, lijkt het nut van de dock erg afhankelijk van de plek waar je hem gebruikt. Een tafel gemaakt van dun hout zal vermoedelijk sneller je muziek versterken dan een dikker en massiever oppervlak. Daar komt bij dat de ingebouwde accu een stuk minder handig is dan de gebruikelijke iPhone-batterijcases. Een batterij gebruik je immers om een iPhone onderweg op te laden, en dan ben je niet altijd in de gelegenheid om er een dock bij te pakken.

Je kunt de Stage 5-dock bestellen door op Kickstarter minstens 55 pond (66 euro) te doneren, plus 10 pond (12 euro) aan verzendkosten. De initiatiefnemers hebben 15.000 pond nodig om het project succesvol af te ronden – een bedrag dat ze binnen twee maanden moeten inzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2014, 9:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, kickstarter, luidspreker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.