Geruchten over Apple TV met App Store laaien opnieuw op

Geruchten over een App Store voor de Apple TV vierde generatie komen wederom voorbij, ditmaal via bronnen van AppAdvice.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV Martin HajekDe komst van een Apple TV met een App Store wordt vandaag nog eens extra benadrukt door bronnen van App Advice. De App Store moet het net als op de iPhone mogelijk maken om applicaties gemaakt door ontwikkelaars te downloaden. Het is volgens de bronnen ook heel goed mogelijk dat de onthulling van de Apple TV vierde generatie daarom gepaard gaat met één of twee exclusieve games. Apple zou zo nog directer de concurrentie aangaan met de spelcomputers van bijvoorbeeld Sony, Microsoft en Nintendo.


Mogelijk brengt Apple ook een speciale gamecontroller uit voor de Apple TV, waarmee je in de App Store gekochte games kunt spelen. Daarmee zou Apple afwijken van zijn eerdere gamepad-strategie: vanaf iOS 7 ondersteunen de iPhone en iPad ook gamepads, maar het betreft hierbij gelicenseerde controllers van accessoiremakes zoals Moga en Logitech. App Advice spreekt specifiek over een door Apple gemaakte gamepad. Deze zou overigens niet bij de Apple TV worden geleverd: gamers moeten hem los in de winkel kopen. Er zou ook worden gekeken naar een nieuwe afstandsbediening.

We horen al langer over een Apple TV met een eigen App Store. Nederlandse televisezenders vertelden eerder aan iCulture zeer geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheden van Apple TV-apps. De nieuwe beweringen van App Advice sluiten aan op wat we eerder hebben gehoord, wat de komst van een App Store des te waarschijnlijker maakt.

App Advice spreekt ook kort over het ontwerp van de nieuwe Apple TV, maar het is daarbij onduidelijk of ze zich baseren op bronnen of speculatie. Volgens de site kan de Apple TV de vorm aannemen van bijvoorbeeld de Chromecast, een dongle die je in de HDMI-poort van je televisie steekt. Apple zou zich dan mengen in een veel directere strijd tegen ook Amazon, dat volgens geruchten een vergelijkbare dongle met gamecontroller op de markt gaat brengten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 juli 2014 om 22:49
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.