Complicate It op Apple Watch

Complicate It: snelle herinneringen op je Apple Watch

Met Complicate It maak je makkelijk complicaties op je Apple Watch, bijvoorbeeld een herinnering voor een taak. Je kunt de complicatie inspreken op de Apple Watch of intikken op de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

We krijgen op de iCulture-redactie wel eens meldingen van lezers binnen, dat we de term ‘complicatie‘ niet goed hebben begrepen. Een complicatie is immers een onvoorziene omstandigheid of probleem tijdens een chirurgische ingreep. Maar horlogefans weten, dat een complicatie óók extra informatie op je wijzerplaat levert. De onlangs verschenen app Complicate It maakt het nog eens extra eh… gecompliceerd. Die zet namelijk een kort tekstje als complicatie op je Apple Watch. Een herinnering om terug te bellen, bijvoorbeeld.

Complicate It op Apple Watch

Complicate It op de Apple Watch

Complicate It maakt complicatiesDe gratis app Complicatie It heeft alleen zin om te installeren als je een Apple Watch hebt. Je kunt vervolgens in de app de gewenste tekst intikken, die vervolgens als complicatie op je Apple Watch verschijnt. Je kunt de app op die manier gebruiken ls takenlijst, of als notitieblaadje voor herinneringen. Via de iPhone-app kun je ook complicatie-teksten inplannen, maar dan moet je wel eerst een in-app aankoop van €0,99 doen. Vervolgens is het mogelijk om tot 7 dagen in de toekomst alvast in te plannen.

Op de Apple Watch kun je ook snel een nieuwe tekst invoeren. Hiervoor druk je op het icoontje op de Apple Watch, waarna je de tekst inspreekt. Eigenlijk gaat dat nog sneller.

Complicate It kan erg praktisch zijn als je snel iets wilt noteren. Je zou dan ook de Evernote-app kunnen gebruiken, maar daarmee is de notitie ook meteen weer uit het zicht. Bij Complicate krijg je de tekst steeds opnieuw voorgeschoteld, telkens wanneer je naar de wijzerplaat kijkt.

Het is wel handig om een wijzerplaat te kiezen waarop de tekst goed tot z’n recht komt, dus een wat breder liggend vlak. Kies bijvoorbeeld Mickey Mouse (tekst onderin het scherm) of Modulair (tekst middenin het scherm).

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2015, 18:34
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, complicaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.