iPhone-2018-oled-scherm

‘Apple in gesprek voor massaproductie OLED-schermen voor iPhone in 2018’

Apple zou in gesprek zijn met een tweede fabrikant voor het produceren van OLED-schermen. Deze fabriek zou komend voorjaar het plan op gaan zetten, om vervolgens in 2018 gereed te zijn voor massaproductie.

Een bekende producent zou druk bezig zijn met het opzetten van een nieuwe productielijn voor het maken van OLED-schermen voor een volgend model van de iPhone. Het gaat hier om Japan Display, een bedrijf dat momenteel al LCD-schermen voor Apple produceert. De nieuwe fabriek zou klaar zijn om in 2018 de massaproductie te starten. Dit meldt de Japanse krant Nikkan.

‘iPhone in 2018 met OLED-scherm’

iPhone-2018-oled-schermJDI zou al in gesprek zijn met Apple over de productie van OLED-schermen voor een volgend iPhone-model. De fabriek zou in de lente van 2016 omgebouwd worden om de productie van OLED-schermen te testen. Vervolgens zou het bedrijf in 2018 gereed zijn om met de massaproductie te starten. Dit wijst erop dat Apple plannen heeft om de iPhone 8, die in 2018 moet verschijnen, te voorzien van een OLED-scherm.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten naar voren komen die spreken over een iPhone met OLED-scherm in 2018. Eerder beweerde de Japanse krant Nikkei hetzelfde. Volgens die krant zou LG Display zich aan het voorbereiden zijn op de productie van OLED-schermen voor een iPhone. Dat er nu een tweede fabrikant staat te popelen om voor Apple met OLED-schermen aan de gang te gaan, wijst erop dat Apple toch serieuze stappen wil gaan maken.

Het voordeel van OLED-schermen is dat deze energiezuiniger zijn en een diepere kleur zwart tonen. Ook kunnen OLED-schermen een stuk dunner uitgevoerd worden, wat weer kan resulteren in een dunner toestel. Op dit moment is Samsung een belangrijke speler in de markt van de OLED-schermen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2015, 16:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone, oled, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.