Mailbox stopt

Dropbox stopt vanaf februari 2016 definitief met Mailbox en Carousel

Dropbox stopt definitief met de mailapp Mailbox en de foto-app Carousel. Dat hebben ze nu officieel bekendgemaakt. Er gingen al geruchten dat Mailbox niet meer werd ontwikkeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox trekt de stekker uit Mailbox, de e-mailapp waar ze eigenlijk al hun handen vanaf hadden getrokken. Vanaf februari 2016 zal Mailbox stoppen. De app Carousel stopt een maand later in maart 2016, omdat er nog enkele functies overgedragen moeten worden naar Dropbox zelf, zoals gedeelde albums. In een blogposting heeft Dropbox het nieuws nu bevestigd, al geven ze geen duidelijke verklaring waarom ze met de apps stoppen.

Zoek je een andere e-mailapp? Dan hebben we een mooie lijst met Mailbox-alternatieven gemaakt!

Mailbox stopt

‘Stroomlijnen van werkprocessen’
Eigenlijk zagen we het al aankomen. Dropbox zou al maanden geleden zijn gestopt met de ontwikkeling van Mailbox, zo zeggen insiders. het ontwikkelteam werd ontbonden, de app kreeg geen updates meer en op het bedrijfsblog en op Twitter werd het stil. Op 26 februari 2016 zal het nog veel stiller worden, want dan stopt Mailbox definitief. In een aparte blogposting is te lezen dat Mailbox innovaties heeft doorgevoerd, die nu overal worden gebruikt. Het doel was om het e-mailprobleem op te lossen. Of dat is gelukt, kun je je afvragen, maar Dropbox wil zich liever richten op het stroomlijnen van werkprocessen die zoveel e-mail veroorzaken. Dat klinkt wat vaag en wekt de indruk dat ze zelf ook eigenlijk niet goed wisten wat ze met die dure overname aanmoesten.

Dropbox heeft 400 miljoen gebruikers en is volgens beleggers 10 miljard dollar waard. Maar ze liggen ook onder vuur. We vermoeden dan ook dat ze vooral zijn gezwicht onder de druk om zich op hun belangrijkste product te focussen: de opslagdienst. Achter de schermen wordt overigens ook nog gewerkt aan een andere app, die hopelijk een wat langer leven beschoren is: de samenwerkings-app Paper.

Dropbox-support sprak nieuws aanvankelijk tegen

Dat Dropbox zelf ook niet meer wist wat ze met Mailbox aanmoesten, blijkt wel uit de supportmailtjes die ze vanochtend nog verstuurden naar klanten en waarin ze beweren dat Mailbox nog gewoon verder wordt ontwikkeld:

Thanks for reaching out to us. I understand how frustrating it can be when you aren’t able to receive updates about a product that you feel passionate about using. Mailbox hasn’t been abandoned. It is still being developed while we determine which direction is best. As our developers don’t share there roadmaps with support, I’m unable to share them with you. If there is anything else I can help you with please let me know.

Dat blijkt nu een leugen (of in ieder geval een teken van gebrek aan interne communicatie). Carousel verscheen in juli 2014 en kreeg afgelopen september nog een update. Toch was de app weggezakt in de ranglijsten en we vermoeden dat veel iCulture-lezers zich de app niet eens meer goed kunnen herinneren. Hieronder zie je een filmpje, uit de tijd dat alles nog koek en ei was.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 08 december: We hebben een verwijzing naar een lijst met Mailbox-alternatieven toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 17:40
Categorie Apps
Onderwerpen dropbox, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.