coach-me-logo

Coach.me (voorheen Lift) helpt je aan een persoonlijke coach

Lift was een app om jezelf te verbeteren en gezonde gewoontes aan te leren. De naamswijziging naar Coach.me maakt duidelijk dat het meer dan ooit gaat om het inhuren van een coach, die begeleiding geeft bij je doelen.

coach-me-logoLift, de app waarmee je je leven beter op de rails kon krijgen, heeft een nieuwe naam gekregen. Lift heet voortaan Coach.me en daar zit een praktische reden achter: er waren teveel andere bedrijven die zich ook Lift/Lyft noemden, waardoor nogal wat verwarring ontstond. Maar de nieuwe naam maakt ook duidelijk dat de focus wat is verschoven. Het draait niet meer alleen om het instellen van persoonlijke doelen, maar je kunt er ook een persoonlijke coach bij krijgen. Daarmee lijkt Coach.me wel erg op Fitmo, de Nederlandse start-up die met het aanbieden van personal trainers al aardig succesvol is.


Bij Coach.me kan de insteek wel iets breder zijn. Fitmo draait vooral om fitter en gezonder worden en sportprestaties verbeteren, terwijl Coach.me eigenlijk voor allerlei zaken kan worden gebruikt. Je wilt een nieuwe vaardigheid leren, productiever zijn of je relatie verbeteren? Ook dan kun je bij Coach.me terecht. Heb je iets meer hulp daarbij nodig, dan huur je een coach in voor $15, via een in-app aankoop.

coachme-app-1 coachme-app-2

Huur een coach via Coach.me

Coach.me probeert een platform te worden voor gebruikers die allerlei gewoontes willen verbeteren en coaches die nieuwe klanten zoeken. Coaches kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst. Ondanks de wat bredere insteek hebben veel van die doelen trouwens wel te maken met afvallen, sporten en kracht opbouwen. Zo is er bijvoorbeeld een programma voor het Bulletproof Diet van Dave Asprey, dat je 30 dagen kunt volgen. Wil je begeleiding erbij, dan heb je keuze uit 16 coaches (Asprey zelf zit daar overigens niet bij). Bij elke coach zie je hoe actief hij/zij is in de community en hoeveel antwoorden hij/zij al gegeven heeft op vragen. Ook kun je zien waar de coach in gespecialiseerd is. Sommige coaches hebben zich helemaal gespecialiseerd in het Bulletproof Diet, in superhuman-coaching en biohacking, terwijl anderen gewone sportinstructeurs zijn die naast het genoemde dieet ook net zo makkelijk hardloop-, wandel- of meditatietrainingen geven. Je bepaalt zelf welk type coach je wilt: iemand die van meer markten thuis is, of iemand die extreem gespecialiseerd is in het onderwerp.

De naamsverandering van Lift heeft trouwens nog een dieperliggende reden: het bedrijf realiseerde zich dat ze een ander bedrijf waren geworden. De missie om supermens te worden is er nog steeds, maar het draait minder om het aanleren van positieve gewoontes en meer om het inhuren van een coach.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2015, 8:30
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, sport
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.