ios-developer-program

Apple verhoogt prijs van iOS/Mac Developer Program naar 99 euro

Apple heeft de prijs voor het iOS Developer Program en Mac Developer Program verhoogd van 79 naar 99 euro. In de VS bleef de prijs hetzelfde: 99 dollar.

ios-developer-programApple heeft de prijs voor het iOS Developer Program en het Mac Developer Program verhoogd. Voorheen betaalde je €79 per jaar en nu is dat €99 per jaar geworden. De prijs voor Amerikanen blijft wel hetzelfde: 99 dollar per jaar. Je bent dus goedkoper uit als je je account vanuit de VS registreert. In het Verenigd Koninkrijk ging de prijs omhoog van 59 naar 79 pond. Je hebt een dergelijk account nodig om apps te kunnen indienen bij de iOS App Store en mac App Store. Ook geeft het abonnement je toegang tot de benodigde developertools en iTunes Connect, het portaal voor ontwikkelaars.

Mogelijk heeft de prijsverhoging iets te maken met wisselkoersen van valuta. Er staan in januari nog andere wijzigingen te wachten voor ontwikkelaars: omdat Apple door Europese regels niet langer één standaard (laag) BTW-tarief mag rekenen voor appverkopen in de EU, zal het bedrijf voortaan in elk Europees land het lokale BTW-tarief hanteren. Voor consumenten heeft dat waarschijnlijk geen gevolgen. De zogenaamde ‘prijsverhogingen’ die de afgelopen weken door diverse websites zijn gesuggereerd, zijn dan ook waarschijnlijk onzin. De kans is groter dat Apple de BTW-wijzigingen via ontwikkelaars afrekent: in landen waar een hoog BTW-tarief geldt krijgt de ontwikkelaar gewoon minder vergoed.

In Rusland gingen onlangs de prijzen in de App Store wél enorm omhoog. Dat had te maken met extreme wijzigingen in de wisselkoers van de Russische roebel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2015, 21:47
Categorie Apple
Onderwerp developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.