Mesuit batterijhoes - Android op iPhone

Deze Chinese batterijhoes laat Android op je iPhone draaien

Een Chinees bedrijf heeft een batterijhoes gemaakt waarmee je via een speciale app Android op je iPhone kunt draaien. De Mesuit-case heeft een volledig geïntegreerd Android-toestel met een eigen modem en simkaart.

We hebben al een aantal creatieve hoezen voor de iPhone voorbij zien komen, zoals de popSLATE 2 waarmee je een E-Ink scherm aan je iPhone kunt toevoegen om bijvoorbeeld boeken op te lezen. Dit keer heeft de Chinese fabrikant Jijia echter een hoes gepresenteerd waar een volledig Android toestel is ingebouwd. De hoes heeft zijn eigen modem en simkaart en maakt contact met de iPhone via de Lightning-poort. Met een speciale app kun je het op Android gebaseerde Mesuit OS op het scherm van je iPhone laden en volledig als Android-toestel gebruiken.

Mesuit

Eerder schreven we al over een andere case waarmee je Android Marshmallow op je iPhone kon laten draaien. Het ging toen echter om een hobbyproject van ontwikkelaar Nick Lee, die Android-hardware in een 3D-geprinte case had geplaatst. Hij kreeg deze met behulp van het Android Open Source Project en een speciale app wel aan de praat op het scherm van de iPhone, maar kon deze op slechts een gedeelte van het scherm tonen. Dat was geen ideale oplossing.

Het Chinese bedrijf Jijia heeft het wat professioneler aangepakt en heeft een heuse batterijhoes ontwikkeld (video) die wel het volledige scherm van je iPhone kan gebruiken. De case heeft zelfs extra opslagcapaciteit, een eigen modem en een simkaart.

Mesuit batterijhoes - Android

Batterijhoes met extra opslagcapaciteit
De Mesuit i6 is een indrukwekkende case die extra accu en extra opslagcapaciteit biedt en daarnaast ook nog een volledige versie van Android kan draaien. De Mesuit-hoes is er in meerdere varianten en is geschikt voor de iPhone 6(s) en iPhone 6(s) Plus. De ingebouwde accu geeft je iPhone bijna een volledige extra lading aan batterij en heeft ook nog een opslagcapaciteit van 32GB, 64GB of 128GB voor extra bestanden. Daarmee heeft de batterijhoes in eerste instantie wat weg van de Mophie Space Packs. De Mesuit-case onderscheidt zich echter met het volledig geïntegreerde Android-toestel.

Mesuit batterijhoes - android - lightning

Android op je iPhone met de Mesuit-case

Dit toesteel werkt met het op Android gebaseerde Mesuit OS 1.0. Je steekt je iPhone in de Lightning-poort van de Mesuit-case en kunt na het opstarten van een speciale app je iPhone als Android-toestel gebruiken. Als je meer wilt dan alleen Wi-Fi gebruiken, dan moet je de hoes voorzien van een extra simkaart. De case heeft verder een eigen modem en 2GB geheugen ingebouwd.

De Mesuit i6 case is geschikt voor de iPhone 6(s) en kost omgerekend zo’n 135 euro (999 Yuan). De i6P case voor de iPhone 6(s) Plus kost bijna 150 euro (1099 Yuan). Over beschikbaarheid is nog niks bekend, maar Jijia heeft aangekondigd dat het ook al werkt aan een case voor Android-toestellen waar je iOS op kunt draaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2016, 17:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen android, beschermhoes, case

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.